Les olives experimentals que Aleix Sunyer cultiva a Batea i amb què es produeix un OOVE prèmium i una línia d'alta cosmètica

Una empresa que comercialitzava oli d'oliva no apte per al consum a Tarragona és investigada

L'empresa feia passar oli de greix de pinyol d'oliva i de l'oliva de rebuig per oli d'oliva verge

Una empresa de Conca  està sent investigada per comercialitzar un oli d'oliva fals no apte per al consum. Aquest suposat 'or líquid' es va distribuir en alguns punts de les comarques de Tarragona. 

La Guàrdia Civil està al càrrec de la investigació d'aquest oli d'oliva que s'obtenia de l'os de l'oliva i de l'oliva de rebuig. Segons els informes del Servei de Salut Pública de la Delegació Provincial de Sanitat a Conca, indiquen que el producte havia estat tractat amb substàncies no autoritzades. Per aquest fet, el consideren insegur i no apte per al consum humà. 

Els agents de la policia espanyola estan investigant l'empresa de Conca en el desenvolupament de l'operació 'Huesoil', que va engegar per esclarir la suposada comercialització d'aquest producte. A més de Tarragona, també s'ha distribuït entre empreses de diverses províncies com Navarra, Ourense, Còrdova, Jaén i Sevilla.

La companyia s'enfronta ara a càrrecs per delictes contra la salut pública, falsedat documental, estafa i delictes contra el mercat i els consumidors.

La investigació

La investigació es va iniciar amb una inspecció a l'empresa que comercialitzava sota la denominació d'oli d'oliva verge llampant. Una matèria grassa obtinguda de la polpa i la llavor de l'os de l'oliva.

Després de fer-se informes i anàlisis, s'ha comprovat que el producte comercialitzat no es podia denominar d'aquesta manera. Es tractava d'un producte que no complia amb les característiques descrites.

A més, el producte estava tractat amb substàncies no autoritzades i havia passat per tractaments no autoritzats per a l'obtenció d'oli. Els informes també apunten que pot estar contaminat amb alguna matèria. Aquest fet podria produir riscos per al consumidor final d'aquest producte.

En conseqüència d'aquest cas, la Guàrdia Civil ha instruït diligències contra la mercantil. Els suposats delictes que se li atribueixen són contra la salut pública, falsedat documental i estafa i un relatiu al mercat i als consumidors.