Una ampolla de vi abocant vi en una copa, amb dues ampolles més al fons

Investiguen una presumpta falsificació de certificats DO de la regió de Tarragona

Reserva de la Tierra, amb seu a les Borges del Camp, és l'empresa investigada pels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra investiguen una presumpta falsificació d'etiquetes a Reserva de la Tierra, l'empresa que embotella i distribueix vi amb seu a les Borges del Camp. Divendres passat hi va tenir lloc un operatiu policial d'una unitat central de la policia catalana que confirmen tant fonts policials com de l'empresa.

Per part de la companyia, consultada per aquest mitjà, es resta a l'espera de l'evolució del procediment judicial. Asseguren, amb tot, que aquesta setmana s'està treballant amb normalitat. Segons ha informat el digital tarragoní La República Checa i ha confirmat aquest mitjà, l'operatiu policial de divendres passat hauria servit per recollir informació sobre l'embotellament de vi de la planta.

Reserva de la Tierra compta amb una gran producció vinícola, que segons fonts del sector, arriba al mig milió d'ampolles setmanals. S'hi investiga una presumpta falsificació del certificat de Denominació d'Origen d'alguns dels productes de l'empresa. Tot plegat arranca fa dos anys, segons expliquen fonts coneixedores del cas, arran d'una denúncia feta a l'Incavi, l'Institut Català de la Vinya i el Vi.

Dues de les DO afectades serien Montsant i Terra Alta, tot i que no es descarta que n'hi hagi alguna més. Segons fonts coneixedores del cas, des de Montsant s'hauria alertat a Incavi de la situació. S'haurien detectat ampolles de vi amb etiqueta de la DO sense que la Denominació d'Origen hagués certificat el producte.

D'això faria dos anys, i algunes de les grans superfícies on es venien els vins d'aquesta empresa ja els haurien retirat. Altres encara els tindrien als seus prestatges. El cas és que les ampolles amb el certificat presumptament falsificat no complirien els requisits establerts per les DO.

El volum de la producció de Reserva de la Tierra, i la seva xarxa logística, fa que el cas pugui afectar productes que es venen a l'estranger. De fet, una part important dels vins que s'hi produeixen s'exporten a la Xina tal com detallen fonts del sector vitivinícola. L'empresa compta amb més de seixanta anys de trajectòria segons s'anuncia al seu web.

El seu propietari és Felipe Giménez, propietari, alhora, del nou Gaudí Golf Club, actual titular de les instal·lacions de l'antic Golf Aigüesverds de Reus. És d'origen i ascendència argentina, des d'on la família es va traslladar a l'Estat espanyol. La companyia compta amb la planta embotelladora de les Borges i vinyes a la Rioja, Valladolid o Burgos.