Imatge dels agents de la Guàrdia Civil registrant el vehicle de l'investigat

Investiguen un home per col·locar verí contra animals en un paratge natural al Montsià

La Guàrdia Civil va trobar 248 pastilles de mata-rates al vehicle de l'investigat

La Guàrdia Civil de Tortosa està investigant un home de 67 anys per utilitzar pastilles de verí en un vedat privat de caça de Godall (Montsià) amb la voluntat de matar animals silvestres «de forma indiscriminada». Segons ha explicat el cos en un comunicat, la investigació se centra en els presumptes delictes contra la fauna, la flora i els animals domèstics; i contra els recursos naturals i el medi ambient.

Les perquisicions van començar aquest passat mes de juny, quan agents del SEPRONA de Tortosa van localitzar pastilles de raticida repartides en una zona rural. Algunes d'aquestes pastilles de verí estaven ubicades en localitzacions per on passen conills de manera habitual. Arran d'això, es van establir diversos operatius per localitzar el responsable dels fets.

La investigació va donar fruits el passat diumenge, quan es va identificar el responsable de la col·locació del verí. Els agents de la Guàrdia Civil van trobar 248 pastilles de mata-rates amagades al vehicle de l'investigat, alhora que van localitzar 80 pastilles de verí més en 13 localitzacions diferents.

Per tot això, l'home, veí de Godall, va declarar davant la Guàrdia Civil, que va traslladar les actuacions al jutjat de guàrdia d'Amposta i a la fiscalia de Medi Ambient.