Imatge de dos Mossos d'Esquadra d'esquena

Com si fos un accident: maten un home de 48 anys en una festa il·legal a la Ràpita

Els fets van ocórrer la matinada del passat dissabte 20 de novembre

Els  Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Terres de l'Ebre han obert un procés d'investigació per la mort violenta d'un veí de 48 anys i nacionalitat espanyola a Sant Carles de la Ràpita  (Terres de l'Ebre).

Signes de violència

El passat dissabte a les 5 hores de la matinada, els agents policials van requerir l'ajuda del Sistema d'Emergències Mèdiques per atendre a la víctima, que es trobava en parada cardiorespiratòria  al número 36 del carrer de Méndez Núñez de la Ràpita, i que posteriorment va morir.

Tot i que, tant la versió dels testimonis com la primera observació forense semblava indicar una mort natural, el resultat de l'autòpsia  realitzada va determinar que el cos de l'home presentava signes de violència, però sense cap evidència de què la víctima hagués estat atacada amb alguna arma.

És per això que els Efectius de la DIC  es troben investigant quines han estat les causes de la mort. Per altra banda, el jutge de guàrdia d'Amposta  ha decretat el secret de sumari.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de nacionalitat espanyola i de 45 anys com a presumpte autor de la mort.

Una mort provocada

Segons diversos testimonis, l'home va ser partícip d'una festa il·legal en un pis de la Ràpita, on va consumir cocaïna i alcohol, i quan la víctima va decidir marxar de l'habitatge, va desmaiar-se i va caure per les escales, requerint l'ajuda del SEM i dels agents policials.

Segons la informació publicada pel Elcaso.cat, a la festa il·legal hi havia diverses persones amb antecedents, la majoria per robatoris.

És per això, i pels signes de violència que va presentar el cos a l'autòpsia, que tot apunta al fet que no va ser una mort natural com va semblar primerament, sinó un homicidi.

Actualment, el procés d'investigació és molt recent i no s'ha dut a terme cap detenció, però la policia creu que van matar l'home i van simular  un accident.