Gossos en una finca d'Alcover

Les pèssimes condicions de tres gossos trobats a Alcover: maltractament animal

El Seprona ha iniciat una investigació al propietari de tres gossos com a presumpte autor d'un delicte de maltractament d'animals

Un veí d'Alcover és investigat com a autor d'un delicte de maltractament d'animals. El passat 26 de maig, els agents del Seprona van intervenir tres gossos que eren sotmesos a maltractament continuat per part d'aquest individu.

Els tres animals, tots de raça potencialment perillosa, estaven en condicions lamentables. Tenien una mala higiene, els faltava alimentació i sense revisions dels veterinaris. Tots ells vivien a l'interior d'una finca rural del terme municipal de la localitat de l'Alt Camp.

Preventivament, els animals van ser intervinguts en el mateix moment de l'actuació i van rebre atenció veterinària. Els animals van ser traslladats fins a un centre d'acollida d'animals de Torredembarra.

Entre totes les negligències que cometia el propietari estaven les males condicions d'alimentació que rebien els tres gossos. Un fet que provocava baralles entre ells. A més, també estaven en un pèssim estat sanitari i higiènic.

Unes circumstàncies que han provocat greus seqüeles a alguns d'ells. Després de l'informe del veterinari, el propietari dels animals ha sigut investigat per un delicte de maltractament animal.

Així mateix, en paral·lel, s'han instruït diligències per via administrativa. S'ha informat de les infraccions detectades sobre aquests fets, com no tenir identificats als gossos i no tenien xip ni estaven registrats al cens municipal.

També hi havia carències de l'assistència veterinària i no disposava documentació específica per gossos d'aquesta raça ni assegurança de responsabilitat civil.

Els animals són de la raça Rottweiler, Staffordshire Bull Terrier i American Standford. Aquest últim presentava el pitjor informe amb desnutrició greu, dermatitis o ferides a les extremitats i cua, a més d'una lesió a prop de l'ull. 

Per la seva banda, el Rottweiler presentava una ferida al llavi superior per una mossegada, mentre que el Staffordshire Bull Terrier no tenia cap patologia.