Concentrats davant dels jutjats de Tarragona en suport a Joan Nadal, membre del Sindicat d'Habitatge de Tarragona

Un jove detingut en un desnonament a Salou, no va al jutjat: «Un muntatge policial»

El jove s'exposa a una ordre de crida i cerca per uns fets del 21 de juny

Joan Nadal, membre del Sindicat d'Habitatge de Tarragona, s'exposa a rebre una ordre de crida i cerca per no haver-se presentat davant del jutge. El jove estava acusat d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat, un de lesions i un de robatori amb violència, després de ser detingut en un desnonament a Salou el 21 de juny. 

El judici s'havia de celebrar aquest dimecres al matí, però Nadal no s'ha presentat. Davant del palau de justícia de Tarragona, una quinzena de persones s'han concentrat per donar-li suport. El jove ha explicat la seva versió dels fets i ha afirmat que l'acusació és un muntatge policial.

Detingut a Salou

El Sindicat d'Habitatge de Tarragona era present en un desnonament el 21 de juny a Salou. En aquest punt hi va haver enfrontaments entre un grup de persones que l'intentava evitar i la policia. Arran dels aldarulls, Nadal va acabar detingut.

Els Mossos d'Esquadra, davant d'aquest incident, l'acusen d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat, d'un altre de lesions i d'un tercer de robatori amb violència. Per l'acusat, tot és un «muntatge policial» i ha exposat la seva versió de què va passar.

«Ens van empènyer, insultar i tirar a terra. Una mosso va ensopegar amb un esglaó i m'acusen d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Com que va caure de cul i es va fer 'pupita', m'acusen de lesions. I perquè són uns desgraciats i van perdre una llanterna m'acusen de robatori amb violència», ha etzibat.

Alhora, ha denunciat que quan va ser detingut va tenir blaus durant tres dies per com li havien col·locat les manilles. També ha afirmat que a comissaria els agents es van burlar d'ell.

Segons el Sindicat d'Habitatge de Tarragona, des d'aquell dia han rebut diverses multes. «Ens volen reprimir. Tot és un muntatge policial perquè no ens moguem i no alcem la veu», ha assegurat.

Per tot plegat ha afirmat que no declararà, ja que entén que no ha comès «cap crim». «Em van agafar com a cap de turc per desmobilitzar i criminalitzar el sindicat», ha al·legat, i ha apuntat que la policia «no té cap prova». Finalment, ha indicat que s'enfronta a la possible ordre de crida i cerca «amb total tranquil·litat».