Un vehicle dels Mossos d'Esquadra de nit

Novetats sobre el jove mort aquest dimarts a la nit a Roquetes: dues ganivetades

Un grup d'entre 15 i 20 persones va entrar per la força a l'immoble, que estava ocupat per la víctima i altres homes

Novetats sobre la mort violenta d'un jove a Roquetes aquest dimarts a la nit. Segons han confirmat fons properes al cas, la víctima presentava dues ferides d'arma blanca a l'esquena. Cal recordar que l'home, de 26 anys, va aparèixer ferit a la via pública després precipitar-se des del pis del carrer Sant Ramon on es trobava. Tot i els intents dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Segons diversos veïns, els fets van tenir lloc al voltant de les deu de la nit quan un grup d'entre 15 i 20 persones va irrompre al pis i haurien agredit la víctima, que ocupava l'habitatge —propietat d'un banc— amb altres companys. Un d'ells va saltar per la finestra per fugir dels assaltants i va aconseguir avisar la Policia Local de Roquetes, tot i trencar-se un turmell en la caiguda. 

Els Mossos han obert una investigació per identificar l'autor o autors de la mort. En aquest sentit, l'autòpsia haurà de determinar si el jove va morir a causa de la caiguda o a conseqüència de les ganivetades que va rebre, la principal hipòtesi dels investigadors. Segons alguns testimonis, quan va ser trobat al carrer encara tenia una arma blanca a l'esquena.

Els investigadors encara no han esclarit la motivació del crim

Fonts properes al cas han explicat a l'ACN que la principal dificultat de la investigació serà determinar l'autor o autors dels fets a causa de l'elevat nombre de persones implicades en els fets. En aquest sentit, els investigadors encara no han esclarit la motivació del crim i no descarten que sigui fruit d'una venjança o d'una represàlia col·lectiva.

Segons ha assenyalat l'ACN, els veïns ja havien sentit sorolls compatibles amb baralles a l'interior de l'habitatge ocupat. En aquest sentit, la Dolors i el seu marit van escoltar des de casa seva el soroll que va generar el grup de persones quan intentava accedir a l'immoble.

La veïna ha explicat que «vam sortir al balcó i vam veure joves tapats que tiraven pedres al balcó i a la finestra. No ho veia molt bé, però els vaig cridar. Després vam veure que venia la policia, els Mossos».

D'altra banda, l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha lamentat els fets i ha assegurat que es tracta d'un episodi aïllat.