Imatge de Luffy Aloskas escalant la Torre Agbar.

Un jove tarragoní escala sense protecció la Torre Agbar de Barcelona

Luffy Aloskas, qui es va vestir de pallasso per a fer de president de mesa a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer, ha pujat en un temps que podria ser rècord mundial la Torre Glòries

Luffy Aloskas, nascut a Tarragona l'any 1997, s'està fent un nom a la ciutat i a internet. Ell va vestir-se de pallasso el 14 de febrer per a fer de president de mesa a l'Escola Tarragona, argumentant que ho feia «perquè això és un circ», i aquest dilluns 23 d'agost al matí, ha baixat amb un somriure sota el nas després de pujar escalant  la Torre Agbar amb un temps rècord.

L'ascens, un gaudi i un possible rècord mundial

Aloskas ha ascendit els 144 metres de la Torre Glòries en el que es coneix com a 'free solo', és a dir, sense arnesos, sense cordes ni cap equip de protecció. A més, segons el mateix jove i els comentaris en alguns vídeos que s'han enregistrat mentre pujava, el temps que ha tardat per ascendir, 23 minuts i 47 segons, podria ser de rècord mundial. 

L'escalador, que es dedica a fer aventures com aquesta o bromes  als vianants que publica a Instagram i a YouTube, era esperat al carrer pels Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers de Barcelona, que han admès que aturar-lo a mig ascens hauria estat perillós. En tornar a terra, cap a les onze del matí els Mossos l'han retingut  i, en virtut de la Llei 4/2015 de seguretat ciutadana, l'han multat. L'escalada sense autorització és considerada una infracció greu, que pot suposar multes de fins a 600 euros.

No obstant això, després de ser retingut, Luffy Aloskas feia comèdia  de la multa al seu perfil d'Instagram. De fet, ReusDigital.cat ha pogut parlar amb ell, que ha admès que tot i que patia nervis, ha gaudit  de l'ascens perquè ha mantingut la situació sota control en tot moment. Tal com s'ha pogut veure en algun vídeo que ha pogut fer públic a Instagram, s'ha mostrat indiferent  i feliç per l'ascens mentre era amb la policia, que se li ha emportat el mòbil i el DNI per error.

Luffy Aloskas havia preparat l'escalada a la Torre Agbar durant mig any

En exclusiva al ReusDigital, Luffy ha explicat que ha entrenat per a fer aquest ascens durant mig any. Uns mesos abans, també va pujar la catedral  de Tarragona, i aquest migdia ha apuntat públicament més objectius: l'Hotel Arts i l'Hotel Meliá, tots dos de Barcelona. TarragonaDigital ha volgut contactar amb el protagonista de l'anècdota d'aquest dilluns, però no ha estat possible fer-ho.