Palau de la Justícia a Tarragona.

La discussió en un bar a Cambrils que va acabar a trets arriba a judici

Els fets van tenir lloc el 10 de juliol de 2020 i la Fiscalia demana 15 anys de presó per l'acusat

Aquest divendres l'Audiència de Tarragona jutjarà un home que està acusat d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa, un de lesions amb ús d'arma de foc i un altre de tinença il·lícita d'armes modificades. Els fets que es jutjaran van tenir lloc el 10 de juliol del 2020 en un bar de l'avinguda Vilafortuny de Cambrils.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, l'individu, de 32 anys, estava al citat bar quan hauria discutit amb un altre client de l'establiment, hauria sortit del bar al seu vehicle per agafar una pistola i hauria disparat tres trets per l'esquena a boca de canó. Així mateix, l'acusat hauria disparat «indiscriminadament l'arma a l'interior del local», ferint un una cama un segon client.

Per tot això, la Fiscalia demana per l'home quinze anys de presó i vuit de llibertat vigilada. Així mateix, també reclama una indemnització de 16.275 euros per la primera víctima i 9.415 euros per la segona. Des que es van produir els fets, l'acusat està en presó preventiva.

«Aquest no sap qui soc, vaig a buscar la sense plom»

L'escrit de la Fiscalia detalla que els fets van tenir lloc el 10 de juliol de 2020, quan, al voltant de quarts de dues de la matinada, l'acusat va discutir amb un client i va dir, «aquest no sap qui soc, vaig a buscar la sense plom». Dit això, segons el ministeri públic, va sortir de l'establiment i es va dirigir al seu cotxe, on va agafar un revòlver, que estava modificat i pel qual no tenia llicència.

Quan va tornar a entrar al bar, es va acostar per l'esquena a la persona amb què havia discutit i «amb la intenció de posar fi a la seva vida i amb la consciència del risc que implicava» va treure la pistola i «va disparar a boca de canó», sense que la víctima pogués «prevenir l'atac ni defensar-se».

La cosa no va quedar aquí, ja que després de disparar tres trets contra aquesta persona, «va disparar indiscriminadament l'arma a l'interior de l'establiment, amb l'ànim d'atemptar contra la integritat física aliena». Arran d'això, un altre home va patir una ferida de bala en una cama.

La primera víctima va estar tres setmanes ingressada a l'hospital

L'escrit d'acusació de la Fiscalia apunta que, en el moment dels fets, l'acusat presentava «una alteració psíquica a conseqüència de dependència politòxica i trastorn intel·lectual lleu», una qüestió que alterava «lleument» les seves capacitats.

La primera víctima, que va rebre tres trets per l'esquena, va patir ferides greus en zones de risc vital i va estar ingressada cinc dies a l'UCI i setze més a l'hospital. Pel que fa a la segona, que va rebre un tret a la cama, va estar hospitalitzat cinc dies.