Imatge d'una pilota de futbol.

Futbol 'pirata': a judici per emetre il·legalment partits al seu bar

L'home s'enfronta a una multa de 900 euros

Qui la fa la paga. Així ha quedat demostrat en un dels darrers judicis que se celebraran a l'Audiència de Tarragona aquesta setmana. I és que el responsable d'un bar de l'Hospitalet de l'Infant serà jutjat per posar partits de futbol sense haver adquirit mai la llicència, entre els quals n'hi havia de la Lliga espanyola, la Champions i la Copa del Rei.

Els fets es remunten a finals del 2018, quan —segons l'escrit de la fiscalia— el responsable d'aquest bar va emetre al seu local diversos partits de futbol de la lliga regular espanyola, la lliga de campions i la Copa del Rei.

La persona acusada, hauria piratejat els partits amb decodificador de televisió connectat a Internet, a través d'un cable LAN que venia del rúter del seu local. Amb aquest mètode, va estar oferint els partits de futbol al seu local durant més de tres mesos, sense cap mena d'autorització ni pagament pel servei.

Com a conseqüència, la fiscalia de Tarragona demana que l'acusat indemnitzi la Lliga Nacional de Futbol Professional amb 903,77 euros, ja que considera que hi ha hagut un perjudici econòmic. 

L'escrit de la fiscalia argumenta que el responsable del bar, «amb ànim d'enriquiment injust i de manera fraudulenta», va emetre al seu bar els partits d'aquestes tres competicions sense abonar el servei ni estar autoritzat, almenys des de l'1 de setembre fins a l'11 de desembre del 2018. Segons la fiscalia, aquests fets son constitutius d'un delicte contra la propietat intel·lectual i un delicte relatiu al mercat i els consumidors.