Exterior de l'Audiència Provincial de Tarragona

Els germans de Constantí que van estar a punt d'iniciar una 'guerra de clans'

Van apunyalar un home amb qui tenien una disputa pendent i el patriarca els va aconsellar fugir per evitar «mals majors»

L'any 2018, Constantí va estar a punt de viure una guerra de clans familiars arran d'un intent d'assassinat. Els protagonistes van ser dos germans que tenien una disputa pendent amb una altra persona i van decidir passar a l'acció.

Després d'una acalorada discussió, la víctima dels fets va clavar un cop de puny a un dels germans. Aquests no van reaccionar bé a la situació i per defensar-se van treure una arma de foc. En aquell moment tots els presents en la discussió, inclosa la dona de la víctima, van intentar prendre-li la pistola a l'home. Va ser llavors quan l'altre germà va aprofitar el moment de distracció per apunyalar l'home per l'esquena, el qual es va desplomar a causa de les ferides.

Fugir per evitar una guerra de clans

En ser conscients dels seus fets, els germans van fugir d'allí i van anar a l'Església Evangèlica per explicar el que havia passat. El patriarca de la zona va aconsellar els dos germans que fugissin del municipi per evitar «mals majors», és a dir, perquè no s'iniciés una 'guerra' entre els dos clans familiars implicats en aquesta disputa.

Els germans van fer cas a les seves ordres i van fugir a Girona, però el seu sentiment de culpabilitat els va portar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, deu dies després, per explicar el que havien fet. Van ser detinguts.

Els fets han arribat ara a judici i la fiscalia de Tarragona imposa una pena de 7 anys i mig de presó per tots dos per un intent d'assassinat. Segons sembla, la fiscal ha tingut en compte l'entesa a la qual van arribar els dos clans familiars per evitar que el conflicte pugés de to, i això ha servit com a atenuant de reparació del dany i per tant ha rebaixat la condemna.

«Ambdues parts, víctima i acusats, es van sotmetre a la mediació dels patriarques de Reus i Constantí, els quals, després d'escoltar les dues versions, van promoure un acord segons el qual els acusats i les seves famílies havien d'abandonar la zona, mentre que la víctima i la seva família seguirien residint a la mateixa zona» assenyala l'escrit de conclusions finals de la fiscalia.

El clan de la víctima de la ganivetada també va acceptar la «renuncia a la possible indemnització que els podria correspondre per aquests fets».

L'autor de la ganivetada era addicte a la marihuana i havia estat addicte a l'alcohol.

A part de la pena de 7 anys i 6 mesos de presó per a cadascun dels acusats, la fiscal també els imposa la prohibició d'apropar-se a la víctima, ni al seu domicili i lloc de treball a una distància inferior als 500 metres, ni tampoc comunicar-s'hi durant un període de 15 anys.