Façana del Palau de Justícia de Tarragona

A boca de canó: l'intent d'homicidi d'un home en un bar de Cambrils

L'acusat s'enfronta a 15 anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa

La Fiscalia de Tarragona demana una pena de 15 anys de presó per a un home que va intentar matar-ne un altre a Cambrils. Uns fets que es remunten al 10 de juliol de 2020 a l'avinguda de Vilafortuny del municipi de la Costa Daurada.

Els fets van succeir en un bar quan, després d'una acalorada discussió, l'individu va sortir al cotxe i va tornar a entrar per disparar l'altra persona. En aquest acte va acabar ferint una altra persona a la cama.

L'acusat, de 32 anys, va ingressar a presó l'endemà dels fets i, pròximament, se celebrarà el judici a l'Audiència de Tarragona. 

Trets a boca de canó

«Aquest no sap qui sóc jo, vaig a buscar la sense plom», va etzibar l'acusat, molest amb la víctima. Aquesta va ser la reacció de l'individu després de la discussió amb la víctima.

Segons l'escrit d'acusació al qual ha tingut l'ACN, s'explica que «sobre les dues de la matinada l'acusat va tornar a l'establiment, es va apropar a la víctima i amb ànim d'acabar amb la seva vida, sent conscient del risc que allò implicava i sabent les altes probabilitats de causar la seva mort, va treure l'arma de foc i va disparar a boca de canó».

Sobre aquests fets, la Fiscalia remarca que la víctima no es va poder defensar, perquè «estava d'esquena i no va poder preveure l'atac». Va rebre tres impactes de projectils a la zona pulmonar en punts «de risc vital» i nombroses lesions de gravetat. Per tot plegat, va haver de ser operat i estar uns dies a l'UCI.

Una altra persona també va ser ferida en conseqüència dels trets disparats dins l'establiment, va patir un impacte de bala en una cuixa.

15 anys de presó

La persona que va intentar matar-ne una altra se l'acusa dels delictes d'assassinat en grau de temptativa, amb una pena de 10 anys de presó. També els delictes de lesions, amb tres anys de presó, i tinença il·lícita d'armes, pel qual demanen dos anys de presó.


En concepte de responsabilitat civil, fixa indemnitzacions de 16.275 euros per a la víctima, i de 9.415 euros per a la segona persona ferida. L'escrit de Fiscalia també deixa constància que el dia dels fets el processat «presentava una alteració psíquica a conseqüència d'un trastorn politòxic i trastorn intel·lectual lleu, que minvava lleument les seves capacitats intel·lectives i volitives».