Dos cotxes patrulla entrant als jutjats d'Igualada

El pares que van deixar sols els fills per anar de festa a Salou: el jutge sentencia

El magistrat ha decidit deixar en llibertat amb càrrecs els progenitors dels menors abandonats

El jutge ha decidit sobre el cas dels dos matrimonis —un de nacionalitat russa i un altre de nacionalitat georgiana— que van deixar abandonats els seus fills en un pis turístic de Salou per sortir de festa. Els Mossos d'Esquadra van detenir els pares, mentre que les dues mares també van ser acusades, però van quedar en llibertat per fer-se càrrec dels infants, d'entre 2 i 9 anys.

Aquest dimecres, després de tres dies arrestats, van passar a disposició judicial, segons ha avançat el 'Diari de Tarragona'. El jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als dos pares, tot i que podran tornar al seu lloc de residència. Pel que fa a les mares, no van ser detingudes, però sí que van haver de declarar a la comissaria de la policia catalana.

Van marxar de festa deixant els cinc fills, de 2 a 9 anys, sols

Cal recordar que els fets van tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns, quan el vigilant de l'edifici va trobar un dels nens a la porta del pis buscant la seva mare. El vigilant va entrar a l'apartament i va trobar alguns dels petits plorant, mentre que altres dormien, tot i la calor sufocant que feia a l'immoble. Davant això, es va avisar els Mossos d'Esquadra.

Fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar una patrulla de la policia catalana, que va iniciar la recerca dels quatre adults, dos homes i dues dones. Tot i els intents, no va ser fins a les sis de la matinada que els dos matrimonis van tornar al pis turístic, trobant-se a la porta els agents de la policia catalana i sumant una anècdota a les seves vacances a la Costa Daurada.