Imatge del lladre que s'ha detingut.

El lladre del Baix Penedès amb més de 70 detencions que per fi va a presó

En un dels intents de robatori va agredir un vigilant de seguretat a l'Arboç

El jutjat del guàrdia del Vendrell ha enviat a la presó un lladre multireincident de 39 anys i veí de Banyeres del Penedès. Se l'acusa d'haver comès vuit robatoris els últims dos mesos, tot i que el seu historial delictiu és molt més extens.

Segons els Mossos, l'home acumula més de 70 detencions, i té una alta habitualitat en els delictes contra el patrimoni al Baix Penedès. L'home va ser arrestat després d'haver intentat fer un robatori en una empresa del polígon industrial del Foix, a l'Arboç. De fet, va agredir un vigilant de seguretat amb la intenció d'endur-se material de l'empresa.

En veure's descobert, va acabar fugint amb una furgoneta i acompanyat d'una altra persona. Quan la policia el va detenir es va comprovar que no tenia permís de conduir. A més a més, se li atribueixen set robatoris més fets en diferents punts de la comarca les últimes setmanes.

Robatoris a Segur de Calafell i el Priorat de Banyeres

La investigació havia començat el 8 de novembre, quan l'home va intentar robar en una casa d'una urbanització de Banyeres del Penedès. Els propietaris el van sorprendre i l'home va fugir sense poder robar res. Després, entre el 16 de novembre i el 6 de desembre, va fer tres robatoris en una casa de l'avinguda de la Marca Hispànica de Segur de Calafell.

Era una segona residència a la qual els lladres van canviar el pany i van inutilitzar el sistema d'alarma i videovigilància. D'aquesta manera es van poder endur objectes de mica en mica i sense cridar l'atenció. Els Mossos també l'acusen d'un robatori en un magatzem d'un restaurant de la urbanització del Priorat de Banyeres, d'on van prendre una bicicleta i un casc.

Aquests objectes es van intervenir en un cotxe que havia fet una infracció de trànsit a Castellet i la Gornal. Els ocupants no van poder acreditar ser-ne els propietaris i els agents els van requisar.