El niu de vespa asiàtica localitzat al Vendrell.

Localitzen un gran niu de vespa asiàtica al Vendrell

La presència d'aquesta vespa invasora cada cop és més gran al territori

El Vendrell ha localitzat un niu de grans dimensions de la vespa velutina, una espècie invasora que és més coneguda amb el nom de vespa asiàtica. El niu va ser localitzat en un arbre de l'avinguda de la riera de la Bisbal fa uns dies per un veí, que va donar l'avís a Protecció Civil. Les grans dimensions del niu fan pensar que ja feia mesos que es trobava en aquest arbre, però que la vegetació l'havia ocultat durant l'estiu.

Amb l'arribada de la tardor i la caiguda de les fulles, el niu s'ha fet més visible. Tot i que en un primer moment els Bombers van desplaçar-se a la zona per mirar de treure el niu, es va constatar que aquest era massa gran, i que es necessitava l'actuació d'una empresa especialitzada. Des de Protecció Civil esperen que el niu es retiri durant aquesta setmana, i asseguren que no suposa cap perill pels vianants que passen per sota, ja que està fortament adherit a l'arbre.

Presència creixent a la zona

Els últims mesos s'ha detectat una presència creixent de la vespa asiàtica a la demarcació de Tarragona. Des de Protecció Civil expliquen que ja han retirat nius més petits a l'estiu en zones del Vendrell i Coma-ruga. Fa unes setmanes, els Bombers en van retirar un altre a Tarragona, al parc de la Ciutat Quinta de Sant Rafael.