Policia treballant en un operatiu.

Operatiu policial a Tarragona: 9 locals del port esportiu tenien la llum punxada

Volien evitar pagar l'elevat import del consum dels aires condicionats

Un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana de Tarragona va descobrir una gran sorpresa aquest dijous 15 de setembre. Els fets es remunten al passat dia 4 d'aquest mateix mes, quan en un altre operatiu policial els agents van detectar un presumpte frau en l'energia elèctrica en un local d'oci de la zona del port esportiu de Tarragona.

Arran d'aquest descobriment es va iniciar una investigació que va culminar aquest dijous amb un dispositiu especial entre la Guàrdia Urbana de Tarragona i tècnics de l'empresa de subministrament elèctric, Endesa.

Quan van iniciar les comprovacions van descobrir que fins a 8 establiments més també tenien la llum punxada. Tots ells estaven ubicats al port esportiu de Tarragona i volien evitar pagar l'elevat import de l'energia consumida amb els aparells d'aire condicionat.

En l'operatiu que es va dur a terme aquest dijous, es van detectar les infraccions als altres 8 locals. Els tècnics d'Endesa també van procedir a retirar les connexions il·legals i, finalment, a tallar el subministrament elèctric als nou establiments que tenien punxada la llum.

El còmput total d'energia defraudada ascendia als 741.036 kWh, l'equivalent al consum d'una població de 212 habitatges si tenim en compte que el consum anual és de 3.500 kWh/habitatge. 

Des de l'Ajuntament de Tarragona, la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzman, va assegurar que «aquestes manipulacions, a banda de constituir un il·lícit penal, són molt perilloses per la seguretat del qui les duu a terme, pels propis establiments i pels clients que hi acudeixen». Per part d'Endesa s'ha volgut destacar la «importància de la col·laboració entre la companyia i les forces de seguretat» i han fet una crida a la ciutadania a «notificar qualsevol connexió que pugui semblar irregular».