Agents dels Mossos d'Esquadra a la porta de la nau industrial del carrer Boters de la Bisbal del Penedès

Tanquen el macrooperatiu antidroga amb una cinquantena de detinguts i 37 entrades

En l'operatiu s'han activat fins a 70 efectius | Es fan en diversos punts de Catalunya, centrada a les demarcacions de Girona i Tarragona

Nou operatiu policial per acabar amb els delictes contra el tràfic de drogues a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la policia duanera de l'Agència Tributària estatal, han fet un gran desplegament des de primera hora d'aquest dimarts. 

El dispositiu que s'ha posat en marxa compta amb 700 efectius, entre agents del Grup Especial d'Intervenció, de la Brigada Mòbil i del grup de Protecció de persones i béns, a més de gossos de la Unitat Canina.

L'operatiu que s'ha activat és contra una organització criminal que operava a diferents demarcacions de Catalunya en delictes contra la salut pública. En concret, l'operació es concentra sobretot a la zona de Tarragona i Girona.

En aquestes demarcacions catalanes s'està actuant a la Bisbal del Penedès, el Vendrell i a Lloret de Mar (Selva), entre altres punts d'arreu de Catalunya. A la localitat gironina, s'han fet escorcolls en una casa a la urbanització Condado de Jaruco.

Gran cop al tràfic de drogues

El macrooperatiu policial a Catalunya ja ha donat els seus primers fruits. Segons el balanç dels Mossos d'Esquadra, s'han detingut una cinquantena de persones en el marc de l'operatiu antidroga contra una organització que operava a diferents demarcacions.

En aquest sentit, s'ha desarticulat aquesta organització criminal que cultivava i traficava amb marihuana per tot Catalunya. En total s'han fet 37 entrades i s'han intervingut diferents quantitats de droga.

Les entrades, principalment, s'han fet en naus i locals, així com alguns pisos dedicats al tràfic i conreu de marihuana.

La problemàtica de la marihuana

La lluita contra el tràfic de droga, en concret de la marihuana, és constant a les comarques catalanes. En concret, a la demarcació de Tarragona, cada setmana és un degoteig de desmantellaments de punts de venda de droga, conreus de plantacions cannàbiques i detencions per delictes contra la salut pública.

En l'última setmana s'ha desmantellat una plantació de marihuana de grans dimensions en un xalet d'alt estànding a Tarragona i es van detenir dues persones com a responsables d'aquesta. Així mateix, es va detenir una persona en ple centre històric de Valls mentre venia droga en plena tarda.

I aquests no són els últims casos. Més recentment la policia catalana va comissar més de 1.500 plantes de marihuana, amb les corresponents detencions, als municipis d'Albinyana i el Vendre, tots dos del Baix Penedès, i que va comportar danys de milers d'euros a un veí.

A Amposta, els Mossos conjuntament amb la Policia Local de la localitat ebrenca, van desmantellar un punt de venda de droga i la detenció del presumpte responsable.