Foto dels agents de la Guàrdia Civil.

Macrooperació policial amb epicentre a TGN contra el tràfic i conreu de marihuana

La Guàrdia Civil coordina l'operatiu amb escorcolls a tot Catalunya

La demarcació de Tarragona torna a ser protagonista aquesta jornada de dimecres, 7 de setembre, pel tràfic de drogues. En aquesta ocasió es tracta d'una macrooperació policial, coordinada per la Guàrdia Civil i ordenada pel jutjat d'instrucció número 3 de Reus, per desmantellar una organització dedicada al tràfic i conreu de marihuana, segons ha avançat elCaso.cat.

L'operatiu es produeix l'endemà que els Mossos d'Esquadra comuniquessin la troballa d'un 'bosc' de marihuana a la Serra de Prades, amb més de 20.000 plantes requisades. 

Es creu que Tarragona és l'epicentre d'aquesta narcomàfia, tot i que s'estan produint escorcolls a tot Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, amb entrades a Cambrils i Reus. 

L'operatiu se centra en l'escorcoll de diverses naus i pisos de tot Catalunya, segons explicat elCaso.cat. S'espera que durant la jornada hi hagi diverses detencions relacionades amb aquesta màfia que presumptament conreava i exportava marihuana a tota Europa.

Un total de 13 detencions

Finalment, la Guàrdia Civil ha detingut 13 persones. L’organització – formada per individus d’origen albanès – operava a Tarragona, però tenia ramificacions a la resta de demarcacions amb l’objectiu de distribuir les substàncies per tot Europa.

La policia va detectar els primers indicis el mes de novembre passat, quan va identificar diferents possibles punts de cultiu. En el marc de la investigació, es van localitzar les plantacions, vigilades pels membres de la organització. Aquestes es nodrien d’electricitat a través de connexions irregulars a la xarxa, amb un consum equivalent al de més de 400 habitatges, amb una defraudació de més de 330.000 euros.

Aquesta matinada, prop de 300 agents de diferents especialitats han participat en l’ampli dispositiu, fent registres en una desena de domicilis. Per exemple, a Reus, Taradell o Cambrils, així com en una nau de Torre Serona, al Segrià.

La Guàrdia Civil ha arrestat 13 persones i ha desmantellat sis plantacions de marihuana. També ha intervingut 2.500 plantes, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en metàl·lic.

Els detinguts passaran les pròximes hores a disposició judicial acusats de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. A més, s'investiga un possible delicte de blanqueig de capitals.