Plantació en un bosc.

La macroplantació de marihuana entre 4 comarques a Tarragona: més de 20.000 plantes

Estava en una zona de difícil accés i hi van trobar campaments de vigilància

Espectacular troballa dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona. En una zona boscosa, de difícil accés, han descobert més de 20.000 plantes de marihuana, tot i que no s'han identificat encara els responsables d'aquesta macroplantació.

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus van ser els encarregats de desmantellar les dues plantacions. La primera d'elles es va descobrir el 30 d'agost i la segona el 2 de setembre. Els dos cultius estaven ubicats a la Serra de Prades, al límit de quatre comarques: Baix Camp, Priorat, Alt Camp i Conca de Barberà.

L'operatiu policial va comptar amb la participació dels efectius de la Unitat Central d'Helicòpters, ja que les plantacions estaven en zones de difícil accés. L'operatiu policial es va dur a terme després de confirmar l'existència de les plantacions, repartides en diversos bancals d'una zona boscosa. Aquest és un dels mètodes que s'usen força per plantar marihuana i no és el primer operatiu del mateix tipus que es realitza a la zona.

Un operatiu complicat per la zona

Els agents van iniciar l'operatiu a primera hora del matí, confirmant l'existència de les plantacions gràcies als helicòpters. Tot i les dificultats que presentava el terreny, els Mossos d'Esquadra van poder arribar a les parcel·les.

A la primera d'elles, desmantellada el 30 d'agost, s'hi van trobar fins a 5.000 plantes de marihuana, així com un sistema de reg creat amb canonades de plàstic procedents d'unes basses d'aigua. La segona plantació, la més gran, comptava amb 15.175 plantes segons els Mossos d'Esquadra. Algunes d'elles arribaven als dos metres d'alçada, i en aquesta també van localitzar un campament amb tendes.

Aquest campament era utilitzat per les persones encarregades de la cura i la vigilància de les plantacions, ja que hi havia restes d'aliments, begudes, motxilles, roba i productes fitosanitaris per a la protecció i el creixement dels cultius.

Tanmateix no hi havia rastre de les persones, és per això que la investigació dels Mossos d'Esquadra segueix oberta per poder identificar els responsables dels cultius.