Un helicòpter mèdic aterrat a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils

Expectació a Cambrils per un trasllat mèdic en helicòpter

Tot i algunes informacions, no es tracta d'un accident

Un trasllat mèdic amb un helicòpter del SEM ha aixecat expectació, aquest dimecres al matí, a la zona de la plaça de l'Ajuntament de Cambrils. Una ambulància hi ha portat un pacient perquè se l'endugués un helicòpter medicalitzat cap a un hospital. Segons informa el Sistema d'Emergències Mèdiques, es tracta d'una qüestió mèdica, d'una malaltia comuna, i no d'una víctima d'accident.

Això fa que, complint amb la política de protecció de dades de les persones afectades, no es facin públiques les dades del pacient. Es desconeix, per tant, l'estat i l'edat del pacient, com el lloc des d'on se l'ha recollit en ambulància. Segons algunes fonts, l'avís a l'ambulància s'hauria fet a través del 112 cap a dos quarts de dotze del matí en algun punt de Cambrils.

Allà s'hauria fet la primera intervenció per part dels sanitaris, avaluant la persona i el seu estat. Aquesta revisió hauria motivat que s'activés l'helicòpter medicalitzat del SEM per traslladar-lo a un hospital. L'helicòpter ha aterrat a la plaça de l'Ajuntament, motiu pel qual no ha passat desapercebut pels testimonis presencials.

El dispositiu ha aixecat expectació entre els vianants que hi havia a la zona en aquell moment. El desplegament del dispositiu mèdic ha fet pensar, a alguns dels testimonis, que es tractava d'un accident de trànsit, amb un possible atropellament com a conseqüència. El SEM, però, confirma que es tracta d'una condició mèdica i no d'un accident.

L'helicòpter ha aterrat a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils entre dos i tres quarts de dotze del matí, i els sanitaris s'han preparat per rebre el pacient. Al cap d'uns minuts ha arribat l'ambulància i s'ha traslladat la persona afectada a l'helicòpter. Fonts municipals consultades apunten que, en cas que calgui un trasllat en helicòpter, és prou habitual que es faci prioritàriament des d'aquesta ubicació.

La ubicació i la distribució de la plaça faciliten l'aterratge i l'enlairament de la nau, així com l'arribada de l'ambulància fins al costat mateix. Quan passava algun minut de les dotze en punt del migdia, l'helicòpter medicalitzat del SEM s'ha enlairat per traslladar el pacient a un centre hospitalari. L'aplicació de la política de protecció de dades també fa que es desconegui a quin centre sanitari se l'ha portat perquè sigui atès.