Imatge d'arxiu d'un Mossos d'Esquadra,

Malson al Penedès: Els lliguen, agredeixen i claven un ganivet per robar-los a casa

Els Mossos han detingut cinc persones, una d'elles, conegut de les víctimes | L'assalt es va produir en un habitatge de Santa Oliva

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 28 de juny cinc persones al Penedès per perpetrar un assalt violent en un domicili. Els detinguts són cinc homes d'entre 25 i 38 anys de Vilanova, les Roquetes del Garraf i el Priorat de la Bisbal. Se'ls acusa d'assaltar de forma violenta un domicili de Santa Oliva ara fa un any, provocant lesions als propietaris.

Un dels homes coneixia la parella

Els fets van passar el 7 de juliol del 2021, quan els homes van assaltar la casa on viva una parella. Segons els Mossos, un dels homes era conegut dels propietaris, motiu pels quals aquests li van obrir les portes. En aquell moment, van aprofitar per entrar la resta dels assaltants.

Aquests van amenaçar la parella amb una arma de foc, una pistola elèctrica i un ganivet, abans de lligar-los amb brides. Per tal d'aconseguir el màxim de diners i objectes de valor, els van agredir violentament i, fins i tot, van clavar un ganivet a la cama de l'home. Com a conseqüència, la víctima va haver d'estar hospitalitzada quinze dies.

Nombrosos entecedents policials

Després de l'atac, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, que es va culminar el 28 de juny amb la detenció dels cinc homes. Segons la policia catalana, els que van participar materialment a l'assalt són tres dels detinguts. Un quart va organitzar i planificar l'atac i el cinquè era el conegut de les víctimes, que va permetre l'accés dels altres. 

Els Mossos mantenen la investigació oberta i no es descarten més detencions. Els tres assaltants que van retenir i agredir la parella acumulen diversos antecedents per delictes violents i contra la salut pública. El jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell n'ha decretat l'ingrés a la presó.

Els altres dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs el mateix dia. Tots estan acusats dels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, lesions, tinença d'armes prohibides i pertinença a grup criminal.