Imatge dels manifestants que han tallat la T-750 a la Pobla de Mafumet

Bengales i talls de carretera en les protestes dels treballadors de Repsol

Part de la plantilla de Repsol denuncia la congelació dels salaris tot i els «beneficis històrics» de la companyia

La tornada a la normalitat després de les vacances de Setmana Santa s'ha vist alterada aquest dimarts al matí amb el tall de la carretera T-750, a la Pobla de Mafumet per una manifestació. Concretament, els manifestants, convocats pel sindicat STR, protesten contra Repsol per les propostes que ha fet la direcció de l'empresa pel nou acord marc.

En una piulada a la xarxa social Twitter, el sindicat STR ha explicat que els treballadors i treballadores han realitzat una marxa a peu en què han denunciat, amb una pancarta que obria la marxa, que durant el 2021 l'empresa ha obtingut «beneficis històrics», però que els salaris dels treballadors estan «congelats».

La protesta ha tallat la carretera T-750, que dona accés al Polígon Químic Nord de Tarragona, i ha arribat fins a les portes del Complex Industrial de Repsol, on els treballadors i treballadores s'han manifestat. Cap als volts de les nou del matí, la citada carretera ha estat reoberta al trànsit.

«Demanem que se'ns tracti amb respecte»

En un comunicat, el sindicat STR ha explicat que «demanem que se'ns tracti amb respecte, que es tinguin en compte les propostes de les treballadores i treballadors, ja que tots treballem a Repsol i volem que aquesta empresa prosperi, però no a costa de menysprear l'esforç i la professionalitat de la seva plantilla».

STR ha anunciat que les mobilitzacions dels treballadors, que han començat aquest dimarts a Tarragona, no acabaran aquí, assegurant que «al maig anirem a Madrid a dir-los el mateix als accionistes. Que en aquesta empresa o guanyem tots o no pot guanyar ningú».

Altres manifestacions del sindicat al territori

La manifestació d'aquest dimarts a la Pobla de Mafumet és una més de les que el sindicat STR està realitzant en les darreres setmanes en diverses empreses del territori. Així, s'han fet protestes contra BASF —fa una setmana— i Asesa —a mitjans març—, entre d'altres. 

En aquest sentit, el motiu de la protesta és el mateix a totes les empreses, ja que denuncien que tot i que les companyies van obtenir beneficis històrics durant l'any 2021, els salaris dels treballadors estan congelats, en un context d'increment generalitzat de preus.