El forat que ha provocat l'enfonsament del iot Eleonora E a Tarragona

La maniobra de Salvament Marítim que ha acabat enfonsant un iot a Tarragona

Un vaixell ha colpejat un iot a la Marina Port Tarraco i li ha causat una via d'aigua

Moments d'expectació i tensió a la Marina Port Tarraco. Un vaixell ha anat enfonsant-se a poc a poc després d'un xoc accidental amb una embarcació de Salvament Marítim.

El Port de Tarragona ha informat en les xarxes socials de l'activació del PIM Nivell 1 per aquest incident a les seves instal·lacions. En aquest sentit, explica que un vaixell de Salvament Marítim ha col·lidit amb un iot que estava situat a la zona de la Marina Port Tarraco.

Un incident que ha succeït en el moment que estava efectuant una maniobra en aquest punt del port tarragoní. En conseqüència del xoc entre totes dues embarcacions, se li ha causat una via d'aigua al iot.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

De resultes d'aquest incident, el veler 'Eleonora E' ha començat a enfonsar-se parcialment i només han quedat a la vista els mastelers del vaixell. 

Per tot plegat, els serveis portuaris han iniciat les tasques per restablir la situació del iot afectat a la Marina Port Tarraco. Per fer-ho s'han mobilitzat equips de la Policia del Port de Tarragona, Sasemar, Bombers de la Generalitat, Parc Químic, Boters i Amarradors, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

Un desplegament que ha procedit a la col·locació de barreres de contenció per prevenir possibles fuites de carburant del iot que s'ha enfonsat a Tarragona. Una actuació que s'ha fet a tres quarts de deu del matí.

Un vaixell enfonsant-se al Port de Tarragona
El vaixell de Salvament Marítim ha percutat un iot | Port de Tarragona

Un bloqueig provoca el xoc

El Port de Tarragona ha informat que, al voltant de les vuit del matí, el vaixell 'Punta Mayor' de Salvament Marítim ha iniciat les maniobres de sortida de la Marina Port Tarraco. En iniciar els moviments, ha patit un bloqueig dels motors principals quedant en la posició de la màquina marxa enrere.

En aquest moment ha sigut quan el vaixell ha parat els motors principals i ha fondejat amb dues àncores per intentar aturar l'embarcació.

Tot i això, la maniobra no ha sigut suficient per vèncer la inèrcia i ha acabat percutant el iot Eleonora E en el centre del casc provocant una gran via d'aigua i, conseqüentment, el seu enfonsament.

Afortunadament no hi ha persones ferides per aquest incident al Port de Tarragona.