La locomotora que va xocar amb un tren aquest diumenge al vespre a Vila-seca

El maquinista del tren que va xocar a Vila-seca va avisar que els frens no funcionaven

Segons RAC1 ho va fer estona abans de l'accident, però els tècnics no van poder contactar amb el conductor del tren de passatgers

El maquinista de la locomotora que aquest diumenge a la nit va xocar contra un tren de passatgers a Vila-seca va avisar al centre de comandament d'Adif d'una avaria abans de tenir l'accident, segons ha avançat RAC1. L'emissora ha explicat que el conductor del comboi va explicar que no podria aturar-se al semàfor vermell per deixar passar el tren de passatgers.

Davant aquesta comunicació, els responsables de circulació van intentar contactar amb el maquinista del tren Regional perquè es quedés aturat a l'estació de Vila-seca, però no van aconseguir-ho. Així mateix, tampoc van poder evitar el xoc frontal entre els combois fent un canvi en l'agulla. A hores d'ara, s'està investigant perquè no es va poder fer la comunicació per aturar el tren de viatgers.

En aquest sentit, també es vol esclarir quina va ser la causa de l'avaria als frens de la locomotora. D'altra banda, RAC1 també ha explicat que l'accident d'aquest diumenge no s'hauria produït fa dos anys, ja que va ser l'any 2020 quan es va afegir el canvi de via per on va entrar la locomotora de FGC en via contrària per accedir al Corredor Mediterrani, en comptes de fer un pas soterrat o un pont per fer aquesta maniobra.

La màquina accidentada tornava de fer tasques de manteniment

La locomotora de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que va estar involucrada en l'accident de tren d'aquest diumenge a la nit a Vila-seca tornava de fer un manteniment de les seves rodes, un procés que es fa periòdicament per fer front al seu desgast. En aquest sentit, la màquina és propietat de FGC des de l'any 2009, però està llogada a l'empresa Cargometro, participada en un 51% per FGC i en un 49% per Captrain.

Segons han explicat fonts de FGC, els trens de mercaderies que operen amb Cargometro ho fan sota la llicència ferroviària i el certificat de seguretat de Captrain, empresa a la qual també pertanyen els maquinistes. En aquest sentit, aquesta empresa té un contracte des del 2010 per al transport de components de vehicles per a la Seat, entre les instal·lacions de Zona Franca i Martorell.

La locomotora accidentada de FGC han estat retirada de la via aquest dilluns poc després de dos quarts de dues de la tarda, després que els operaris hagin treballat durant tot el matí. Ara, els treballadors d'Adif, de Renfe i de la companyia, continuen treballant per retirar el tren Regional, que encara continua a la via.