Marc Pedraza i un excompany de classe, han denunciat que van patir abusos sexuals per part d'un professor quan ambdós estudiaven a Valls

Ja són tres els exalumnes d'una escola de Valls els que denuncien abusos d'un docent

Marc Pedraza i altres dos exalumnes de l'escola Baltasar Segú presentaran una denúncia conjunta aquest mateix dilluns

L'exalumne de l'escola Baltasar Segú de Valls, Marc Pedraza, ha denunciat públicament aquest divendres que va patir abusos sexuals per part d'un professor quan estudiava cinquè de primària en aquest centre. El jove ha assegurat que no és l'única víctima i que és molt possible que hi hagi una desena més d'afectats. De moment ja són tres casos confirmats.

«Fa 24 anys que estic en silenci, vull que la gent es tregui la por», ha afirmat. Per això, diu, ha fet un pas endavant per trencar amb el silenci i amb el fet que fos 'vox populi' que el docent cometia abusos. Pedraza ha explicat la seva història en l'acte organitzat per l'Associació Famílies Abusos Sexuals Infantils Tarragona (AFASIT). Conjuntament amb dos companys més interposaran una denúncia dilluns vinent.

Acompanyat d'amics, familiars i excompanys de classe, Marc Pedraza ha explicat aquest divendres al vespre que quan tenia vuit anys va patir abusos sexuals continuats per part d'un professor. Fins fa dos mesos, no ho havia dit a cap familiar, tan sols ho havia comentat a les seves parelles per justificar les «pors» que tenia.

Ajuda psicològica

En aquest sentit, ha confessat que havia bloquejat els abusos patits i que va ser arran d'una situació d'estrès laboral, fa tres anys, quan va ressorgir tot. «El meu cap ho havia bloquejat, no vol dir que no hi penses, sabia el que havia patit i era conscient que tard o d'hora em passaria factura», ha assenyalat. Des de llavors, ha necessitat ajuda psicològica i no ha estat fins fa poc que s'ha sentit amb la força per explicar-ho.

De fet, es va posar en contacte amb un altre company de classe, en Lucas, que aquest divendres ha estat present a l'acte, per confirmar que ell també havia patit abusos, tal com sempre havia sospitat. «He decidit donar la cara, se m'ha remogut tot amb el pas que ha fet en Marc, hem de fer tots força», ha expressat en Lucas en la seva intervenció feta durant la trobada.

Més de dues dècades de silenci

Cap dels dos joves es va atrevir a explicar que havien patit els abusos perquè, sostenen, no es parlava obertament d'aquesta qüestió fa més de dues dècades. Alhora, relaten, una altra companya, de dos cursos més que ells, ho va denunciar i ningú li va fer cas. «Va ser valenta en aquell moment i ho va dir, però ningú se la va creure, en aquells anys, era poc comú que creguessin a uns nens», ha lamentat Pedraza.

Malgrat que, subratlla, hi havia rumors entre la comunitat educativa i al municipi sobre aquest professor. Per tot plegat, els tres exalumnes tenen previst interposar una denúncia als jutjats aquest mateix dilluns.