Detenció

L'avís d'una mare de Cambrils aconsegueix alliberar el seu fill segrestat a Castelló

Un operatiu conjunt entre Mossos i Guàrdia Civil va alliberar l'home i va detenir els dos presumptes segrestadors

Dos homes han estat detinguts a Borriana, a la província de Castelló, per retenir il·legalment un tercer home per exigir-li el pagament d'un suposat deute de drogues. En aquest sentit, els arrestos s'han produït en el marc d'un operatiu conjunt entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil. Els dos detinguts, de 50 i 52 anys, acusaven la víctima d'haver robat 500 euros i substàncies estupefaents al domicili que compartien.

Com que la víctima no havia retornat els diners i les substàncies suposadament sostretes, van retenir-lo fins que no aconseguís els recursos per pagar el deute. La investigació del cas es va iniciar el passat 25 d'abril, quan la mare de la víctima va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cambrils.

La detenció dels dos segrestadors es va produir en el marc d'un operatiu policial quan aquests es dirigien a un locutori de Borriana per cobrar el rescat. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Vila-real el dia 28 d'abril, quedant en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.

La víctima contacta amb la seva mare per telèfon

Segons va explicar la mare de la víctima als agents de la policia catalana, el 21 d'abril va rebre diverses trucades del seu fill en què li demanava que li enviés diners per pagar un deute que tenia amb unes persones que el tenien retingut en contra de la seva voluntat. Durant les converses, va assabentar-se que havia aconseguit fugir dels seus segrestadors.

Posteriorment, els 25 d'abril, la dona va rebre noves trucades del seu fill en les quals va explicar-li que els seus captors l'havien tornat a retenir i que no es deixarien marxar fins que pagués els 500 euros que exigien com a rescat. Després d'això, la mare va dirigir-se a la comissaria dels Mossos de Cambrils per denunciar els fets.

Una vegada interposada la denúncia, agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la policia catalana es va desplaçar a Cambrils per assessorar la mare i fer-se càrrec del cas. Els investigadors, davant la gravetat dels fets, va contactar amb la Guàrdia Civil de Borriana, coordinant un grup de treball conjunt que va acabar amb la localització de la víctima i la detenció dels segrestadors.