Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana.

Un menor, condemnat per fer 'bullying' a un company en una escola de Reus

L'Audiència de Tarragona l'ha sentenciat a 10 mesos de llibertat vigilada

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a 10 mesos de llibertat vigilada un menor acusat d'haver fet 'bullying' a un company en una escola de Reus, per un delicte contra la integritat moral. També haurà de pagar una indemnització de 3.000 euros a la víctima.

Segons avança el 'Diari de Tarragona', els fets van passar durant el curs escolar 2018-2019, quan l'acusat —que llavors tenia 14 anys—, juntament amb la complicitat d'un altre grup de menors —que no poden ser imputats perquè llavors tenien menys de 14 anys— van sotmetre la víctima a «constants vexacions, insults, amenaces, maltractaments sense lesions» i incentivant a altres alumnes perquè fessin el mateix. Els menors es burlaven d'ell per la seva orientació sexual,  insultant-lo, amenaçant-lo, llençant-li objectes o fent-li la traveta. Tot plegat va repercutir psicològicament a la víctima, que va patir problemes d'inseguretat, tristesa i falta de concentració.

El cas va arribar als tribunals i la defensa de l'acusat va presentar un recurs d'apel·lació demanant que es rebaixés la quantitat de la indemnització fins als 500 euros, ja que les despeses per al tractament psicològic de la víctima havien sigut de 350 euros. Finalment, però, l'Audiència de Tarragona  ha desestimat el recurs i ha sentenciat l'acusat a 10 mesos de llibertat vigilada i al pagament de la indemnització de 3.000 euros. D'aquesta manera, l'acusat ha de mantenir una entrevista amb un educador cada 10 dies  i, si no ho compleix, el fiscal podria sol·licitar que el seu internament.