Mossos d'Esquadra

El noi de 13 anys que va violar una menor a Tarragona ja tenia antecedents similars

El jove va quedar en llibertat perquè en ser menor de 14 anys no se li pot imputar el delicte

Un nou terrible cas de violació ha tingut lloc aquest cap de setmana a Catalunya. Concretament els fets van passar la matinada de dissabte, pels volts de la 1.30 hores, en un aparcament situat a la Rambla Nova, al centre de la ciutat de Tarragona, segons va avançar el Diari de Tarragona.

Aquest nou cas d'abusos sexuals crida l'atenció per l'edat dels protagonistes. Va ser un menor, de 13 anys i nacionalitat marroquina, qui va violar i colpejar una noia de 15 anys a Tarragona. La germana de la víctima va donar l'avís als Mossos d'Esquadra tot just després que passessin els fets. La rapidesa de la trucada va permetre que la policia catalana pogués detenir el jove acusat d'abusar la noia, tot i que va haver de ser posat en llibertat perquè no se li pot imputar el delicte en ser menor de 14 anys.

El menor colpeja i viola una noia de 15 anys al centre de Tarragona

Els fets van passar la nit de dissabte quan la noia anava amb un grup d'amigues. Es van creuar un grup de nois amb els quals van iniciar conversa. Va ser llavors quan la víctima i l'acusat de la violació es van quedar sols.

Tots dos van anar fins a un pàrquing ubicat a la Rambla Nova de Tarragona. Allí el noi, un menor de 13 anys, presumptament va obligar la noia de 15 anys a fer-li una fel·lació. Quan la noia es va negar, el noi la va colpejar per obligar-la fins que va cedir.

Tot seguit, la va violar i també li va prendre el telèfon mòbil que duia per deixar-la incomunicada. Poc després dels fets, la noia i el seu pare van anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar per interposar la denúncia i els agents, que van reaccionar ràpidament, van poder atrapar el menor, presumpte autor dels fets.

Segons avança el Diari de Tarragona, van comprovar com el jove ja tenia antecedents per fets similars. Tanmateix, el noi va ser posat en llibertat perquè la Llei del Menor detalla que l'edat mínima en què es poden imputar aquest tipus de delictes és a partir dels 14 anys. En ser un noi de només 13 anys, el cas ha estat derivat a la Fiscalia de Menors i a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, més popularment coneguda com DGAIA, la qual durà el cas a la via civil.