Els aiguats a les Terres de l'Ebre han provocat diverses destrosses

Milers d'usuaris, sense accés a l'electricitat pels aiguats a les Terres de l'Ebre

La xifra d'afectats ronda els 7.000

Aquest dimecres, dia 1 de setembre, serà un dia que difícilment oblidaran els habitants d'Alcanar i les Terres de l'Ebre en general. Els forts aiguats que han caigut a la zona han provocat diverses destrosses i han obligat a tots els serveis d'emergència a activar desenes d'unitats per evitar mals majors. Per sort, a hores d'ara es descarta que hi hagi hagut cap mort. Tot i això, les destrosses materials han estat nombroses i molta de la gent de la zona es troba afectada per algunes d'elles.

Milers d'usuaris a les Terres de l'Ebre es queden sense llum

Segons ha informat Protecció Civil, unes 7.000 persones s'han quedat sense llum aquest dimecres a la tarda per culpa del fort temporal que ha castigat les Terre de l'Ebre. Les fortes pluges que han caigut al sud del país han causat molts desperfectes, sobretot a la localitat més afectada per la tempesta: Alcanar. De fet, en aquesta població 250 usuaris s'han quedat sense subministrament elèctric per la caiguda de la línia elèctrica en un punt del poble. Concretament s'ha vist afectada la part de la línia que travessa la carretera N-340.

Fins al lloc de la incident hi han fet cap una trentena d'operaris d'Endesa. Tots ells treballen des de mitja tarda per resoldre les diferents incidències que afecten aquesta zona castigada pel temporal d'aquest dimecres.

Protecció Civil demana evitar sortir al carrer i anar a soterranis o pàrquings

Segons les previsions, en les properes hores continuarà plovent a la zona. Per aquest motiu, el sotsdirector de Protecció Civil ha volgut fer una crida a la població de les Terres de l'Ebre. Sergio Delgado ha demanat a la gent que eviti sortir al carrer i que no es vagi a pàrquings o subterranis. A més, també ha recomanat que, si és possible, la gent dormi en pisos elevats. 

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, confien que el fort temporal que ha afectat Alcanar aquest dimecres no es torni a repetir en les pròximes hores. Tot i això, han decidit mantenir el dispositiu d'emergències a la zona per si la situació s'acaba complicant.