Els Bombers de la Generalitat treballant en la localització d'un vehicle caigut al riu Ebre

El misteri del cotxe enfonsat a l'Ebre: descobreixen el delicte que encobria

Moltes incògnites al voltant d'un cotxe que ha caigut al riu

Tarda d'incògnites, investigació i serveis d'emergència al voltant del riu Ebre. A les 15.30 hores, a la localitat de Sant Jaume d'Enveja, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra es desplaçaven fins a la vora del riu per la caiguda d'un vehicle.

L'activitat dels cossos d'emergències començava en aquesta zona a prop del pont de lo Passador, coneguda com la Descàrrega, uns metres més amunt de l'embarcador del municipi del Montsià.

Unes tasques que s'allargarien tota la tarda, fins ben entrada la nit, i continuaran durant el matí d'aquest divendres per esclarir els fets viscuts.

De la caiguda al riu a la seva localització: què ha passat?

El telèfon d'emergències alertava d'un estrany succés a la localitat de Sant Jaume d'Enveja. Les informacions que arribaven indicaven que un cotxe havia caigut al riu Ebre des del pont de lo Passador.

Per aquest incident, els Bombers de la Generalitat activaven 14 dotacions per a treballar-hi. Entre elles hi havia les unitats subaquàtiques, amb embarcacions i sondes, per a treballar en la recerca d'aquest cotxe que estava enfonsat al riu. També s'activaven els Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la policia local del municipi.

En la recerca del vehicle que havia caigut al riu, hi havia tres embarcacions fent sondatges per a localitzar-lo. Quan es van iniciar aquestes tasques es desconeixia si hi havia algú a l'interior d'aquest. Les indicacions, però, eren clares, i els bussos de Bombers i Mossos no farien immersió fins que es localitzi el cotxe.

Des d'un primer moment, la sensació era que havia succeït una tragèdia. La zona de recerca en aquest punt de l'Ebre arribava fins a vuit metres de fondària i complicava les tasques. 

El pas de les hores no jugava a favor i entre les deu i les onze de la nit, gràcies al sondatge que s'estava fent, es localitzava el vehicle després d'hores de recerca. En aquest moment, ha estat quan els bussos han fet una immersió per rastrejar-lo.

El Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) subaquàtiques han confirmat que a l'interior del vehicle no hi havia ningú. Un fet que, en un primer moment, era prou estrany. A més, a l'interior del cotxe al fons de l'Ebre només hi havia una gran quantitat de material de construcció.

Imatge d'efectiu dels Bombers, durant el dispositiu de recerca al riu Ebre, al seu pas per Sant Jaume d'Enveja
Els Bombers han mobilitzat 14 dotacions en el dispositiu de recerca del cotxe que ha caigut al riu Ebre a Sant Jaume d'Enveja. | Bombers

La principal hipòtesi del cas

El cas del vehicle al fons del riu Ebre a Sant Jaume d'Enveja continuava obert després de localitzar el cotxe. El fet que no hi hagi ningú al seu interior, obria la porta a altres hipòtesis d'aquest incident.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, la principal investigació del cas és que el cotxe ha estat robat i es va tirar el vehicle a l'Ebre per desfer-se d'ell.

El turisme que va caure a l'aigua, en concret, és un Opel Zafira gris i va ser denunciat el seu robatori a la comissaria d'Amposta, segons informa 'ElCaso', al llarg de la tarda. Una acció produïda durant el matí a la mateixa localitat on van passar els fets.

Continuen les tasques al voltant del cas

Després de localitzar el vehicle i les primeres comprovacions al voltant del mateix, aquest divendres continuaran les tasques. A lloc, hi ha dues unitats de Bombers de la Generalitat, a més dels Mossos d'Esquadra.

També es faran immersions per confirmar definitivament que no hi ha ningú a l'interior del vehicle enfonsat a l'Ebre i començar les investigacions corresponents del robatori. 

Segons informen Bombers, entre aquest matí i migdia es faran les tasques de reflotament per a treure el cotxe que hi ha al fons del riu.