Una ambulància del SEM

Tràgic final en l'incendi d'un pis de Tarragona: mor una dona

La dona, de 86 anys, va ser evacuada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat greu | Els fets van succeir a l'avinguda Catalunya

Tràgic final en l'incendi en un pis de l'avinguda Catalunya de Tarragona la matinada d'aquest passat dimarts. La dona, de 86 anys, que havia resultat ferida en estat greu en el foc d'aquest habitatge ha mort, segons informa el Diari de Tarragona.

Els Bombers de la Generalitat l'havien rescatat de l'interior de l'immoble que estava cremant i havia estat traslladada en estat greu a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. 

Incendi mortal de matinada

El servei d'emergències rebia l'avís d'un incendi a un quart de quatre de la matinada d'aquest dimarts. L'alerta activava els Bombers de la Generalitat fins a un edifici de vuit pisos d'altura a l'avinguda Catalunya de Tarragona. L'incendi, en concret, succeïa a la segona planta d'aquest bloc de pisos.

Per a executar les tasques d'extinció de les flames, el cos de bombers es va desplaçar amb cinc dotacions. En concret, una autoescala, tres camions d'aigua i un vehicle lleuger de coordinació i comandament. 

Un desplegament de serveis d'emergències que també comptava amb cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i diversos efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona. 

La majoria de veïns i veïnes de l'edifici, al voltant d'una cinquantena, a l'arribada dels bombers ja havien sortit a l'exterior dels seus domicilis. També ja estaven a lloc els agents de la Guàrdia Urbana tarragonina.

Tot i això, s'accedia a dins de l'edifici per apagar les flames. En entrar al pis de la segona planta on s'havia originat l'incendi, es va localitzar una dona d'avançada edat a l'interior d'una de les habitacions.

De pressa se l'evacuava fins a la primera planta de l'edifici, on va ser atesa pels professionals del SEM. Després d'això, era traslladada d'urgència en estat greu fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. La dona, de 86 anys, finalment va morir en conseqüència de l'incendi.

Els veïns van poder tornar a l'edifici

Quan faltaven sis minuts per a tres quarts de quatre de la matinada, els Bombers donaven l'incendi per controlat. En aquest moment és quan s'iniciaven les tasques de ventilació, recerca i revisió de tot l'immoble per assegurar que no hi hagués més persones afectades.

Finalitzades aquestes tasques i confirmada l’habitabilitat i seguretat estructural de l’edifici, totes les persones van poder retornar als seus domicilis.