Imatge d'un socorrista a Torredembarra

Mor ofegat un home de 75 anys a la platja dels Muntanyans de Torredembarra

Els fets han passat aquest migdia de dijous

La crònica de successos a les comarques tarragonines continua. Malauradament, aquest dijous s'ha de lamentar una mort en una platja del Baix Gaià. Segons ha informat Protecció Civil, un home de 75 anys d'edat, i de nacionalitat espanyola, ha mort aquest migdia mentre es banyava a la platja dels Muntanyans de Torredembarra

El servei d'emergències ha rebut l'avís al 112  a les 13.26 hores. En l'alerta es deia que un home es trobava inconscient fora de l'aigua i que el servei de socorrisme l'estava reanimant a la sorra. 

Fins al lloc de l'incident, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat tres unitats. Els professionals sanitaris han continuat amb les maniobres de reanimació, tot i que finalment han resultat infructuoses. 

La platja  dels Muntanyans disposava de servei de vigilància en el moment dels fets i hi onejava la bandera verda en el moment dels fets. Fins al lloc del greu incident també s'han desplaçat efectius de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que s'encarreguen de les diligències. 

Amb aquesta víctima mortal, és la quarta que mor a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat dimarts 15 de juny. 

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. 

En aquest sentit, si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l'aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les condicions i limitacions físiques, a més d'evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l'aigua i ens posi en risc.