Rescat en una muntanya nevada.

Mor un jove de 22 anys de Reus en una allau que el va agafar per sorpresa esquiant

El jove era fora pistes quan s'ha vist sorprès per l'esllavissada i malgrat que l'han localitzat ha acabat morint

Jornada tràgica a les muntanyes de la Val d'Aran. Un jove reusenc de només 22 anys estava esquiant a Baqueira Beret quan una esllavissada l'ha sorprès i se l'ha endut. Tot i que els serveis d'emergències han pogut localitzar el cos del noi i l'han intentat reanimar, poc després ha acabat perdent la vida.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís de l'accident a les 13.24 hores del dilluns 4 d'abril. L'esquiador de només 22 anys i veí de Reus era en una zona fora pistes de Baqueira, concretament a la zona d'Escornacabres, un punt on hi ha hagut altres cops accidents del mateix tipus que ha acabat patint el jove.

El risc d'allau en aquell moment era de 4 sobre 5 i el jove es va veure sorprès per una esllavissada que se'l va endur.

Una zona fora pistes amb força perill

Els Mossos d'Esquadra van activar ràpidament tot el dispositiu que va incloure la mobilització de la Unitat d'Intervenció de Muntanya. Els Bombers van poder localitzar el noi, que estava molt ferit a la zona de La Viñeta.

Personal de pistes i els Pòmpiers d'Aran es van desplaçar fins al lloc i van localitzar el jove inconscient, tot i que no estava atrapat. És per això que van poder recuperar el cos del jove i realitzar-li maniobres de reanimació cardiorespiratòria. 

Posteriorment l'esquiador de Reus va ser evacuat en helicòpter fins a l'heliport de Vielha, i traslladat després fins a l'Espitau Val d'Aran, tot i que no es va poder fer res per salvar la seva vida i va acabar morint allí.

El noi estava esquiant amb un grup de quatre o cinc persones més per aquesta zona fora de pistes a la cara nord de la muntanya, on el risc d'allaus era molt alt —de 4 sobre 5— segons s'havia comunicat a les xarxes socials.