Una ambulància del SEM

Mor ofegat un nen petit a una piscina de Móra d'Ebre

S'han activat els professionals del SEM, però no s'ha pogut fer res per a salvar-li la vida

Tràgic incident el succeït aquesta tarda de divendres. El servei d'emergències ha rebut un avís per un ofegament d'un nen a la piscina de Móra d'Ebre. Tot i l'activació dels professionals sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

A tocar de les sis de la tarda d'aquest 1 de juliol —a les 17.59 hores— el telèfon 112 rebia una alerta per un accident a la piscina de la capital de la Ribera d'Ebre. Informaven que un nen petit —no s'ha especificat l'edat— s'estava ofegant a l'interior de l'aigua. 

Els professionals del SEM, en rebre aquest avís, s'han activat de pressa i la primera unitat ha arribat cinc minuts després de l'alerta. A aquesta l'ha acompanyat una altra ambulància, a més de preparar-se l'helicòpter medicalitzat. Tots els dispositius del SEM han arribat a lloc.

Tot i la rapidesa dels sanitaris en l'arribada, li han fet la reanimació cardiorespiratòria al menor, però no han pogut fer res per salvar-li la vida i ha mort, segons informen fonts del SEM a TarragonaDigital.

Per aquest motiu, també s'ha activat la unitat de suport psicològic per oferir l'assistència necessària.

Un incident similar a Amposta

Fa pocs dies, aquest passat dimecres a la tarda, un nen de 3 anys era hospitalitzat en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona després d'ofegar-se mentre es banyava a la piscina municipal d'Amposta, a la comarca del Montsià. 

Uns fets que van tenir lloc poc després de les sis de la tarda. L'infant estava inconscient quan el van aconseguir treure de l'aigua haver patit un ofegament. El SEM va mobilitzar dues ambulàncies al lloc dels fets, que en arribar van realitzar la reanimació cardiorespiratòria al menor, estabilitzant-lo i intubant-lo.

El nen va ser traslladat en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on resta ingressat. Ara com ara, es desconeixen les causes de l'ofegament, que els Mossos d'Esquadra intentaran esclarir amb una investigació que van obrir arran dels fets.