Diverses ambulàncies del SEM aparcades en bateria

Mor el veí de Riudecanyes que els sanitaris del SEM van donar per mort per error

Els fets van tenir lloc el passat dissabte a la tarda al municipi del Baix Camp

L'home que dissabte va ser donat per mort el passat dissabte per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en una atenció al seu domicili de Riudecanyes va acabar morint finalment l'endemà a l'hospital. La víctima, un home de 64 anys i veí del municipi del Baix Camp, va ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Reus, després que el metge forense comprovés que encara tenia pols.

Cal recordar que els fets van tenir lloc el passat dissabte en un domicili del poble de Riudecanyes (Baix Camp), on la víctima, amb una salut molt feble, tenia problemes per respirar. Fins al lloc s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers i del SEM, ja que es va haver d'obrir la porta que estava tancada per dins.

El metge forense va detectar que la víctima tenia pols i respirava

Els sanitaris del SEM no van fer cap maniobra de reanimació i van donar-lo per mort, iniciant el protocol corresponent. Però quan va arribar el metge forense per certificar la defunció, aquest va detectar que la víctima tenia pols, gairebé imperceptible, i respirava de manera molt feble. Davant això, el pacient va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Reus.

L'home va ser atès al centre sanitari de la capital del Baix Camp, tot i que finalment va acabar morint durant la jornada de diumenge. Ara com ara, no hi ha una investigació de Mossos d'Esquadra oberta, tot i que caldrà esperar a saber si la família de la víctima presenta o no una denúncia en relació amb els fets.

També caldrà saber si el SEM efectúa una investigació interna per conèixer què va passar dissabte a Riudecanyes.