Imatge de dos Mossos d'Esquadra d'esquena

Mata un porc senglar lligat, penja el vídeo a les xarxes i acaba denunciat pels Mossos

Els fets van tenir lloc a Tortosa, en un camí de servei del Canal de l'Esquerra de l'Ebre

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre ha denunciat un veí de la Ràpita per matar un porc senglar de manera il·lícita mentre es trobava a l'interior d'un canal de reg al seu pas per Tortosa. Segons ha explicat la policia catalana, la investigació del cas es va iniciar arran de la difusió d'un vídeo a través de les xarxes socials.

En les imatges, es veu com un home dispara un tret contra un porc senglar que està lligat amb una corda a l'interior de l'aigua del canal de reg. Després de detectar aquest vídeo a les xarxes socials, els agents van iniciar una investigació per tal de localitzar el lloc dels fets i identificar la persona que havia matat l'animal.

Els Mossos identifiquen el responsable i localitzen el lloc dels fets

Les indagacions de la policia catalana van ubicar el lloc dels fets com el camí de servei del Canal de l'Esquerra de l'Ebre al seu par per la localitat de Bítem, a la ciutat de Tortosa. Aquest espai es troba a menys de 25 metres de la carretera T-301, per on circulaven vehicles en el moment d'efectuar-se el tret.

Els agents dels Mossos d'Esquadra també van poder identificar la persona que va efectuar el tret contra el porc senglar i posteriorment van treure l'animal mort de dins del canal. 

Denunciat per diverses infraccions

La policia catalana ha denunciat el responsable dels fets per diverses infraccions de la normativa 1/1970 de caça. En aquest sentit, s'inclouen la utilització d’una arma de foc en zona de seguretat, caçar en un terreny sotmès a règim cinegètic especial sense autorització i utilitzar mitjans per evitar la fugida de l’animal

Els agents dels Mossos també han intervingut l'escopeta que el denunciat va fer servir per matar l'animal. Ara, la denúncia es trametrà al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que és el competent en la matèria.