Piconadora a sobre d'una grua.

L'amagatall del narcogrup instal·lat a Valls que ha deixat sense paraules la policia

Els detinguts han passat a disposició de l’Audiència Nacional

Els Mossos d’Esquadra  han desmantellat  una organització criminal  dedicada al tràfic de drogues a Valls. Han detingut quatre persones, tres de nacionalitat polonesa i una altra de nacionalitat albanesa, d’entre 30 i 45 anys. Operaven des d’una nau industrial ubicada a la capital de l'Alt Camp.

La  investigació  es va iniciar a finals de 2020 quan la comissaria de Policia Judicial del land de Bochum (Alemanya) va detectar una presumpta organització criminal dedicada al tràfic de substàncies estupefaents que operava a nivell internacional.

Pel que fa a la branca de l’organització a Catalunya, es van fer sis entrades i escorcolls, concretament en quatre domicilis i dues naus industrials, ubicades a la demarcació de Tarragona, en les quals els investigadors van detenir tres persones. També es van intervenir més de 32.000 euros en efectiu, dues armes prohibides, dispositius electrònics i documentació de l’organització.

Una de les entrades va ser en una nau industrial ubicada a Valls on també es va detenir un home de 30 anys i nacionalitat albanesa. Feia funcions de cuidador d’una plantació de marihuana interior de 1.200 plantes. També s’hi van trobar diversos elements destinats a aquest cultiu. L’estudi del consum d’electricitat de la nau industrial va evidenciar un frau de 35.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició de l’Audiència Nacional, que va decretar l’ingrés a presó dels tres arrestats que tenien vigents les OEDE. Estan a l’espera que es faci efectiva l’ordre d’extradició a Alemanya. El quart detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

Amagatall que deixa sense paraules la policia

En el transcurs de la investigació, els Mossos van realitzar seguiments, detencions i identificacions. En una d'elles, al 21 de juliol, un dispositiu de vigilància en una nau industrial del polígon Francolí a Tarragona els investigadors van veure com alguns dels investigats carregaven màquines piconadores en un camió de transport.

Aquest camió va ser aturat a la Roca del Vallès i els agents hi van trobar 62.650 quilograms de marihuana amagats a l'interior dels rodets de les piconadores, que posteriorment havien soldat.