Una detenció dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a la Conca de Barberà

Els agents van detenir tres persones per un delicte contra la salut pública

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar  el dimecres dia 15 de setembre un cultiu de marihuanaVimbodí i Poblet. En l'operació van detenir tres homes de 22, 28 i 31 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

Els treballs d’investigació es van iniciar el passat dia 5 de setembre. Va ser arran d’una informació rebuda sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana en una zona de difícil accés, al Castell de Riudabella.

A primera hora del matí, els Mossos van portar a terme un  dispositiu en aquesta zona boscosa. Es trobava delimitada per una tanca de troncs i restes vegetals per tal d’evitar l’accés i la visió de dues plantacions. Els agents van trobar-hi nombroses plantes  en una avançada fase de producció i una elevada quantitat de cabdells.

La plantació, amb dues zones de cultiu, rebia l’aigua impulsada per un motor de bombeig a través d’unes mànegues. Sortien de cinc basses de plàstic ubicades en un punt pròxim més elevat. En total es van localitzar 3.225 plantes de marihuana de fins a dos metres i mig d’alçada.

En aquest mateix entorn, els Mossos van trobar un campament amb cinc tendes de campanya on van sorprendre i detenir tres homes que s’encarregaven de la vigilància i conreu d’aquestes plantacions. Al lloc s’hi va trobar bombones i una petita cuina de gas butà, aliments i begudes. També un aparell per a generar electricitat, motxilles, roba, estris i diversos productes fitosanitaris per la protecció i el creixement dels cultius.

Els detinguts han passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls.