Primer pla d'una pedra de cocaïna.

El jubilat de Reus que es treia un sobresou il·legal amb un supermercat de la droga

Els Mossos van enxampar-lo 'in fraganti' quan feia una transacció i van descobrir que era un dels punts de venda de droga més actius de la zona

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 26 de novembre un home de 68 anys i veí de Reus com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues. L'home va ser enxampat 'in fraganti' mentre realitzava una transacció de droga a pocs metres de casa seva i van poder comprovar com era un punt de venda força actiu a la capital del Baix Camp.

Els fets es remunten el 23 de novembre mentre uns agents de paisà estaven fent tasques de patrullatge al carrer. Van veure com un home estava amb una actitud sospitosa, d'espera, en una porteria del carrer cardenal Vidal i Barraquer. Aquesta actitud els va cridar l'atenció i van decidir observar els seus moviments. Va ser llavors quan un cotxe es va aturar davant l'home i van veure com el detingut els donava un embolcall als ocupants.

Els agents dels Mossos d'Esquadra van seguir el cotxe que havia recollit l'embolcall i el van aturar després que el llencés per la finestra. Van poder comprovar com es tractava de cocaïna. 

Davant d'aquests fets, els Mossos van iniciar una investigació per descobrir exactament què feia l'home de 68 anys. Tres dies després van trobar que el punt de venda era la casa del detingut, al barri Monestirs. Es tractava d'un punt de venda de droga molt actiu.

Un dels punts de venda de droga més actius

De fet era tan actiu que els agents van detenir l'home 'in fraganti', mentre feia una altra transacció de droga a pocs metres de casa seva. Allí el van escorcollar i van trobar 70 euros fraccionats en bitllets i un embolcall amb una substància que presumptament era cocaïna.

El mateix dia de la detenció, el 26 de novembre, agents de la Unitat d'Investigació de Reus i de la Guàrdia Urbana van escorcollar la casa del detingut. A l'interior van localitzar un embolcall de cocaïna en roca que pesava 73,5 grams, 16,8 grams d'haixix i diferents estris per a la preparació de les dosis de droga, bàscules de precisió i embolcalls preparats per la venda. Tota la droga localitzada té un valor al mercat il·legal de prop dels 5.000 euros.

Amb aquesta detenció els Mossos d'Esquadra donen per desmantellat un dels punts de venda de droga al detall més actius del barri Monestirs. L'home ja comptava amb nombrosos antecedents policials i va passar diumenge a disposició judicial. Així i tot, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.