Imatge d'una de les detencions del vespre de divendres

Els Mossos detenen cinc persones en relació amb la segona concentració 'anti-toc de queda' a Reus

Dos dels detinguts són menors d'edat

L'èxit de la primera concentració 'anti-toc de queda' a Reus, en la qual es van manifestar unes 500 persones, no es va repetir en la segona convocatòria, el vespre d'aquest divendres, 30 d'octubre. A les 21 hores tan sols una vintena de persones es concentraven al centre de la plaça del Mercadal. Va ser després de la concentració i passades les 22 hores —quan comença la restricció de mobilitat nocturna— quan es van produir diversos aldarulls que van acabar en cinc detencions per delictes contra l'ordre públic, dues de les quals de menors d'edat.

Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, es van produir fins a cinc detencions, entre les quals dos a menors d'edat, el vespre d'ahir divendres en relació amb la concentració convocada a la plaça del Mercadal. Una de les detencions es va produir abans de la concentració, quan els Mossos van detenir un individu —el qual tenia diversos antecedents— per un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat.

Les altres quatre detencions es van produir després de la concentració, passades les deu de la nit. Els Mossos van detenir quatre persones per resistència i desobediència a agents de l'autoritat. Dos dels quatre detinguts són menors d'edat, segons ha confirmat la policia catalana. A més, tots els detinguts van ser denunciats també per infringir la restricció de mobilitat nocturna.