Un jove sobre un patinet elèctric

Els lladres de patinets 'especialitzats' a Tarragona: revelen quan i on els robaven

Els lladres aprofitaven que alumnes i professors estaven a classe per cometre els delictes

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves, un de 18 anys i els altres dos de 19, com a presumptes responsables del furt de sis patinets en centres educatius dels municipis de Vila-seca i Salou. Les investigacions de la policia catalana es van iniciar el passat mes de novembre, arran de cinc denúncies pel robatori de patinets en tres centres educatius de Vila-seca i una escola de Salou.

Les investigacions dels agents dels Mossos d'Esquadra van determinar que els autors dels robatoris eren tres homes que actuaven durant els matins, mentre alumnes i professors estaven fent classe. En dos dels furts, els lladres van accedir a espais interiors dels centres, habilitat per estacionar-los, i es van endur els patinets que no estaven lligats.

En la resta de casos, els delinqüents van tallar al cadenat que lligava els patinets per endur-se'ls.

Dispositiu policial per detenir els lladres

Durant les perquisicions, els investigadors van reunir les declaracions i descripcions dels testimonis, així com enregistraments de diverses càmeres de seguretat. Finalment, aquest passat dimarts al migdia, els Mossos van organitzar un dispositiu policial que va permetre detenir els lladres quan havien robat un patinet en un centre educatiu, ubicat al carrer Joanot Martorell de Vila-seca.

Els investigadors calculen que el valor total dels patinets robats supera els 2.000 euros. Els arrestats van declarar a la comissaria de la policia catalana i aquest dimecres van quedar en llibertat, amb l'obligació de presentar-se davant la justícia quan siguin requerits.