Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Un veí de Reus roba una furgoneta i l'encasta dues vegades per robar 22.000 euros en objectes

Va entrar a robar al magatzem de l'Ajuntament de Vilaplana i a una botiga de Reus

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home com a presumpte autor de dos robatoris amb força i d’un robatori i furt d’ús de vehicle. La detenció va tenir lloc la matinada del dissabte passat, 22 de febrer, i el detingut és un veí de Reus de 31 anys i de nacionalitat marroquina.

Les investigacions van començar quan es va localitzar i recuperar una furgoneta que havia sigut robada el 15 de febrer i que va ser utilitzada en dos robatoris amb força aquella mateixa matinada, un en un magatzem propietat de l’Ajuntament de Vilaplana i l'altre a Reus. El lladre va robar el vehicle i cap a un quart de dues de la matinada el va encastar contra la porta principal del magatzem, per tal de poder accedir a l’interior. Un cop dins, l’individu va robar un gran nombre d’eines, valorades en uns 6.000 euros.

Una estona més tard, pels volts de les dues, la mateixa furgoneta va estar relacionada amb un altre robatori amb força. Aquesta vegada es va produir en un establiment de Reus, al carrer Illes Medes. Allà, diverses persones van trencar el vidre de l’aparador i van robar material i objectes per valor de 16.000 euros.

La furgoneta es va poder recuperar més tard i es va comprovar que presentava danys materials com a conseqüència de l’encastament contra el magatzem de Vilaplana. A més, al seu interior hi havia diversos objectes, com ara eines, i altres efectes procedents dels dos robatoris.

Finalment, després de les indagacions corresponents per part dels investigadors, dissabte passat es va poder detenir el presumpte autor dels fets. L’home va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge d’instrucció en guàrdia de Reus.