Un agent dels Mossos d'Esquadra

El matrimoni criminal que arrasava cotxes i cultivava droga a Reus

El grup robava catalitzadors de cotxes | S'emmagatzemaven en una masia de la capital del Baix Camp on es va trobar una plantació de marihuana

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones i desmantellat un grup criminal a Reus. L'objectiu principal d'aquesta banda era el furt de robatoris de catalitzadors de cotxes, però també hi ha altres delictes. 

Les gestions policials van començar fa aproximadament un mes. Les diverses denúncies per robatoris de catalitzadors de diferents models de vehicles estacionats als carrers de Reus i altres municipis del Baix Camp, van alertar els Mossos d'Esquadra.

Les investigacions fetes van dur als agents fins a una masia ubicada al camí del Burgaret de Reus, on s'emmagatzemaven aquestes peces abans de vendre-les a dues empreses de reciclatge del mateix municipi.

El passat 24 d'octubre, pels volts de les 21 hores, els investigadors van localitzar un dels vehicles utilitzats pels sospitosos. El cotxe anava a entrar a aquesta masia i dos dels ocupants van ser detinguts. Els altres dos que hi anaven, van aconseguir amagar-se dins de la casa.

Efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana amb el suport d'agents d'ordre públic i la Guàrdia Urbana de Reus, van muntar l'operatiu a la masia. Van encerclar el perímetre exterior per tal d'evitar la seva fugida de l'immoble.

Poc després, es va aconseguir detenir les dues persones que s'havien amagat, així com un matrimoni i un menor que també hi havia a l'interior. Aquests últims van ser detinguts en comprovar que hi havia una plantació de marihuana amb 400 plantes i diversos elements per afavorir-ne el creixement.

En l'operatiu es van recuperar un total de 9 catalitzadors sostrets, que estaven amagats al vehicle i a la masia. Molts altres ja s'havien venut a dues empreses de ferralla i reciclatge de Reus. Una seixantena de vendes per un import de 17.800 euros.

En l’escorcoll del vehicle i de la masia, els agents van trobar dues eines per tallar tubs i canonades i dos gats hidràulics, elements amb què causaven importants danys als vehicles estacionats a la via pública per furtar els catalitzadors. 

Les tasques a dins la banda

Els set detinguts tenien una feina clara a l'organització criminal. Tots tenien una funció assignada i el matrimoni, a banda d'intervenir directament en la sostracció dels catalitzadors, dirigia a la resta de membres. A més, emmagatzemaven les peces dins de la masia on residien i cultivaven la marihuana.

Justament i fruit de les investigacions s’ha pogut constatar que alguns dels detinguts acceptaven el cànnabis com moneda de canvi per tal d’efectuar els treballs. 

Per tot plegat, aquest passat diumenge es van detenir aquests individus. Una dona i un home, de 60 i 69 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, així com un menor i quatre homes d'entre 33 i 41 anys, de nacionalitat espanyola, grega i marroquina, veïns de Reus, Sant Adrià de Besòs i Arenys de Mar.

Tots ells han sigut detinguts com a presumptes autors dels delictes de furt, danys, receptació, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. El matrimoni i el menor, també estan investigats per un delicte de tràfic de drogues. 


El menor va quedar en llibertat hores després de la seva detenció per tal de comparèixer davant la Fiscalia de Menors. El matrimoni ho va fer posteriorment amb l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits.

Els quatre detinguts restants van passar dimarts passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.