Dipòsits de l'empresa Ercros a Vila-seca.

Una altra empresa del polígon de l'explosió al punt de mira: Ercros escorcollada pels dipòsits a Vila-seca

El jutjat d'Instrucció número 2 de Tarragona ha acordat l'entrada i registre a les seus d'Ercros al polígon de Vila-seca i a Barcelona, així com a l'Ajuntament de Vila-seca

L'Àrea d'Investigació Criminal del Camp de Tarragona i la Unitat Central d'Informació Forense del Cos dels Mossos d'Esquadra escorcollen des de primera hora del matí l'Ajuntament de Vila-seca, així com les seus de l'empresa Ercros en diversos punts de la localitat de la Costa Daurada. La investigació està sota secret de sumari, però segons ha pogut saber TarragonaDigital s'estaria buscant documentació sobre els tres dipòsits d'Ercros que estan situats al polígon de Vila-seca i que podrien estar incomplint la normativa de seguretat i suposar un risc per a la població.

Un escorcoll que ha començat d'hora

A les vuit del matí d'aquest dimecres, 12 de febrer, s'ha començat el registre simultani en les dependències de l'empresa i el consistori tarragoní, podent allargar-se fins a l'horari nocturn. Concretament, a la seu de l'Ajuntament s'ha iniciat l'entrada als voltants de les deu en punt del matí. 

Els llocs que es registraran per part dels Mossos d'Esquadra són les seus de l'empresa Ercros a la Partida Planises 714 i carretera C-31 B a Vila-seca; i a l'Avinguda Diagonal de Barcelona. Així mateix, també ho fan a la plaça de l'Església número 26, on hi ha l'Ajuntament de Vila-seca.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, els investigadors estan buscant documentació a la quarta planta del consistori i podria referir-se a documentació  relacionada en llicències. L'activitat al consistori continua aturada, mentre alguns treballadors ja han agafat el camí cap a casa, senyal que la investigació podria allargar-se unes hores.

«Hem facilitat tota la informació»

Davant l'entrada dels Mossos d'Esquadra, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que els agents de la policia catalana «han demanat documentació  per una investigació  que fa referència a l'empresa Ercros que està al nostre terme municipal». En aquest sentit, el batlle ha argumentat que han facilitat tota la informació que requerien.

Ampliació de la planta de clor d'Ercros a Vila-seca

El març de 2018, la companyia química Ercros ampliava de nou la capacitat de producció de clor a la fàbrica de Vila-seca 1 invertint un total de 3,7 milions d'euros. Aquests diners es van invertir per fer front a la prohibició per part de la Unió Europea de produir clor amb cel·les de mercuri a partir de desembre de 2017. La capacitat de producció de clor i sosa càustica a Vila-seca augmentava a 26.000 tones l'any, arribant a una capacitat de 146.000 tones l'any. 

Per les mateixes dates, Ercros va tancar la producció de clor a Flix, decidint potenciar la producció de la planta de Vila-seca i Sabiñánigo, a Osca. El tancament de la planta de la Ribera d'Ebre va suposar un ERO per a 105 persones.