Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil desmantellen un grup criminal amb epicentre a Valls

S'han detingut 5 persones i s'han fet 8 escorcolls a propietats dels investigats de Reus, Valls i el Vendrell

Els Mossos d’Esquadra i la  Guàrdia Civil, van detenir, el 9 de novembre,  cinc persones per delictes contra la salut pública. En concret, per  tràfic de drogues.

La investigació  es va iniciar durant el mes de gener, quan un vehicle va ser aturat per una patrulla de Mossos d’Esquadra a causa d'una infracció de trànsit. A l’interior s’hi troben 534’5 gr de cocaïna. El conductor va ser detingut i va ingressar a presó.

Després de mesos d’investigació, els agents van determinar que dos dels detinguts, un home i una dona que eren parella, s’encarregaven d’adquirir grans quantitats de cocaïna. Posteriorment els venien a diversos repartidors de manera que havien conformat una  xarxa de distribució de cocaïna.

Aquestes dues persones utilitzaven una estructura de  pàrquings, domicilis i un traster, ubicat al pàrquing d’una finca, on introduïen i guardaven la cocaïna. En funció de les seves necessitats, la transportaven entre les diferents propietats amb els seus vehicles amagada en dobles fons, des d’on la distribuïen als repartidors.

De fet, la investigació ha fet aflorar diversos vehicles amb dobles fons d’obertura electrònica a través del quadre de comandament. Paral·lelament, els repartidors emmagatzemaven la substància als seus domicilis per distribuir-la als consumidors finals o a d’altres intermediaris.

Durant l’operatiu del 9 de novembre, es van detenir les cinc persones investigades. També es van fer cinc entrades i escorcolls en domicilis de Reus,  Valls i el Vendrell. Tres més a aparcaments tancats a l’interior d’un pàrquing.

En total, es van aconseguir intervenir uns 1.700 grams  de cocaïna, 28’5 quilograms d’haixix, dos quilograms de cabdells de marihuana, 300 grams de MDMA i 73.000 euros en efectiu. A banda, en un dels domicilis es va comissar una pistola de 9mm municionada amb tretze cartutxos de foc real, una premsa hidràulica i diverses quantitats de substància de tall.

Els cinc detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm 2 de Reus que en va decretar l’ingrés a  presó de tots.