Imatge de l'accés al centre penitenciari de Mas d'Enric.

Els Mossos investiguen un suposat cas d'abús a la presó de Mas d'Enric

Els fets van tenir lloc el passat 3 de novembre al poliesportiu del centre penitenciari del Catllar

Els Mossos d'Esquadra investiguen una suposada violació que s'hauria produït a les instal·lacions de la presó de Mas d'Enric, el centre penitenciari de Tarragona, ubicat al terme municipal del Catllar. En aquest sentit, segons ha informat el 'Diari de Tarragona', els fets haurien tingut lloc quan el suposat agressor i la víctima, una dona de 28 anys, estaven fent una activitat al poliesportiu.

En un moment donat, quan els dos interns estaven als banys, l'únic espai sense càmeres de la instal·lació esportiva, l'home va aprofitar per, suposadament, abusar sexualment de la dona. Després de l'agressió, la víctima va informar dels fets al funcionari que estava a les portes del poliesportiu i aquest es va encarregar d'activar el protocol intern.

Segons el citat mitjà, la dona està en situació de presó preventiva per delictes de robatori, mentre que el suposat violador, que té uns 20 anys, està en presó preventiva per un suposat delicte d'homicidi.

Després de l'activació del protocol, la víctima va ser traslladada a un hospital de Tarragona per fer-se una avaluació mèdica, mentre que el suposat agressor va rebre mesures cautelars dins de la mateixa presó de Mas d'Enric.

Els investigadors ja tenen les imatges de les diverses càmeres de seguretat

El Departament de Justícia ha explicat al 'Diari de Tarragona' que els fets es van posar en coneixement del jutjat de guàrdia, que va obrir diligències per tal d'esclarir els fets. En aquest sentit, el centre penitenciari ha posat a disposició dels investigadors les imatges de les càmeres de seguretat disponibles.

Cal recordar que Mas d'Enric és un centre penitenciari mixt, amb mòduls separats entre homes, dones i joves, tot i que les activitats lúdiques, esportives i educatives es fan de manera conjunta.