Cotxe atrapat en un basal d'aigua a les Terres de l'Ebre.

Agònic rescat: neden per salvar 2 persones i 2 gossos atrapats pels aiguats a l'Ebre

Els fets han passat en un camí tocant a l'AP-7

Escenes de pànic les que s'han viscut aquest migdia a les Terres de l'Ebre. Els forts aiguats que han caigut han deixat una imatge gairebé apocalíptica al sud de Catalunya. A més a més, les impactants imatges han anat acompanyades de moments molt tensos.

És el cas que s'ha viscut en un camí adjacent a l'AP-7 i que els Mossos d'Esquadra han explicat en una piulada a les xarxes. Mentre eren a la zona per intentar ajudar en el que podien mentre queia la forta tromba, han vist un vehicle que estava sent arrossegat. Les persones que hi anaven dins estaven intentant salvar la seva vida fugint.

Ràpidament, els Mossos no han dubtat a intentar salvar-los i s'han aproximat al vehicle nedant. Han estat moments molt tensos, però finalment han pogut rescatar les dues persones i els dos gossos que havien quedat atrapats. L'escena s'ha viscut en un camí a tocar de l'AP-7, al quilòmetre 344.

Precisament aquesta via ha hagut de ser tallada per les fortes inundacions, tot i que en aquests moments ja s'ha pogut reobrir.

Crida de Protecció Civil a la ciutadania del Baix Ebre i el Montsià

S'espera que l'aigua seguirà caient en les properes hores en aquestes dues comarques de les Terres de l'Ebre. El Montsià i el BaixEbre s'han vist greument afectades, i un cop hagi passat la pluja es podrà avaluar la magnitud de la tragèdia.

Ara, però, ProteccióCivil ha fet una crida a la ciutadania de la zona perquè no es mogui, ni a peu ni en vehicle, i recomana que s'estigui a les plantes superiors dels seus habitatges. També recomanen no baixar als pàrquings de les cases, la majoria d'ells inundats. 

El telèfon d'emergències del 112 ha rebut un total de 441 trucades, la majoria al Montsià (423) i en menor nombre al Baix Ebre. Un total de 325 trucades han vingut des d'Alcanar, un dels municipis més afectats pels aiguats, sens dubte.

S'espera que de cara a la nit i matinada torni a ploure amb intensitat a la zona, on segons el Servei Meteorològic de Catalunya ja han caigut 216,6 l/m2 a l'estació d'Alcanar, dels quals 77,7 en només 30 minuts. També s'han registrat 105,2 l/m2 als Alfacs, dels quals 51,5 l/m2 en 30 minuts i 4,4 l/m2 en 1 minut.