Paquets de droga intervinguts per la policia.

Nova narcollanxa a la costa tarragonina: Els enganxen descarregant 2.500 quilos d'haixix

Les narcollanxes comencen a ser un dels principals problemes a la costa de Tarragona

La història es torna a repetir. En el darrer any les narcollanxes s'han convertit en un autèntic mal de cap per a la policia a la costa tarragonina. Concretament és a les Terres de l'Ebre on es detecten la majoria de casos i aquest darrer ha passat en una platja a l'Ametlla de Mar.

Durant el transcurs d'un servei de vigilància de costa, la Guàrdia Civil va detectar una narcollanxa que intentava arribar a terra a la zona de la platja coneguda com Torrent del Pi, pròxima a l'Ametlla de Mar. Ràpidament els agents van activar el protocol per a aquests casos, amb un dispositiu que inclou agents especialistes en la lluita contra el narcotràfic de la Unitat de Policia Judicial de Tarragona, així com personal de l'Organisme de Coordinació d'Operacions contra el Narcotràfic, i diversos mitjans tecnològics per vigilància i control del tràfic marítim.

Enganxats descarregant dues tones i mitja d'haixix

Tots els integrants del dispositiu van esperar que la narcollanxa arribés a terra i que els dos tripulants d'aquesta comencessin amb la descàrrega de la droga de contraban. 

Mentre estaven procedint a introduir la droga que després es reparteix, els agents van sorprendre les dues persones que estaven descarregant 77 paquets de droga. Durant el dispositiu van comprovar que es tractava de 2.500 quilos d'haixix i també 51 bidons de gasolina amb més de mil litres de combustible. A la zona també hi havia una furgoneta amb la qual es pretenia abandonar la zona.

La gasolina intervinguda estava destinada a tenir combustible suficient per poder retornar a la costa nord d'Àfrica un cop s'havia fet l'entrega a la costa tarragonina.

La costa de Tarragona, porta d'accés de l'haixix a Europa

La investigació policial se centra ara a identificar la resta de persones que van participar en aquesta operació de contraban de droga.

Pel que fa als detinguts, tots dos van passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció número 3 en funcions de guàrdia de Tortosa. La Guàrdia Civil ha incrementat els dispositius de vigilància arran de l'augment de l'arribada de narcollanxes a la costa ebrenca, que s'està convertint en la porta d'accés de l'haixix a Espanya i a Europa.