Primer pla dels peus d'un bebè

La nena morta a l'AP-7 vivia amb la seva mare i la seva germana en una furgoneta

La investigació dels fets revela també que el bebè no havia anat mai al metge

El bebè d'un any que el passat dijous va morir en una àrea de descans de l'AP-7, al terme municipal de Llinars del Vallès, vivia en una furgoneta Citroën Nemo amb la seva mare i la seva germana de 4 anys. Així ho asseguren diversos mitjans, citant fonts properes a la investigació, que també han revelat que presentava desnutrició severa.

En aquest sentit, les primeres perquisicions indiquen que, de manera esporàdica, la mare i les dues filles s'allotjaven en alguna casa de la zona de Cunit, a la comarca del Baix Penedès, tot i que la major part del temps vivien al vehicle on la nena va acabar morint.

La mare del bebè ha ingressat a presó, després de ser arrestada el passat dissabte i passar a disposició judicial. Està acusada d'un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu. A més, la Generalitat ha decidit retirar-li la custòdia de la seva filla gran de 4 anys, que ha quedat sota la tutela de la DGAIA.

El pare de la menor, que no convivia amb la mare i les filles, també està investigat en el cas, tot i que no s'ha decretat presó per a ell perquè no estava involucrat en la criança del bebè. Malgrat això, el jutjat ha decretat mesures cautelars.

El bebè no havia anat mai al metge

Segons les investigacions de la policia catalana, la nena morta no havia anat mai al metge. En aquest sentit, la petita hauria nascut en una masia del Montseny fa un any, però segons fonts pròximes al cas mai havia fet una visita pediàtrica. Alguns mitjans han explicat que la mare, nascuda a Conca, no era partidària de les vacunes ni de les visites al metge.

Així mateix, la filla gran, de 4 anys, mai havia estat escolaritzada. Les perquisicions dels agents dels Mossos han revelat que el bebè presentava desnutrició severa i problemes respiratoris, que no es van tractar adequadament. Quan els sanitaris del SEM desplaçats a l'àrea de servei de l'AP-7 la van atendre, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Les baixes defenses i la desnutrició van agreujar la malaltia i van acabar provocant-li la mort. Els investigadors creuen que en el moment en què es va produir el fatal desenllaç, la mare es dirigia a la masia on havia nascut la nena.