Nick Shaw, un veí d'una finca propera, indica on va començar el foc de Corbera d'Ebre

Nick, el veí de Corbera que es va espantar quan va veure les flames «davant de casa»

Destaca la ràpida actuació dels Bombers i la «punteria» dels helicòpters a l'hora de llençar aigua

Passen més de 24 hores des de l'avís de l'incendi de Corbera d'Ebre. Un dia sencer en què els Bombers de la Generalitat, i tots els cossos col·laboradors, estan treballant de valent per aturar les flames.

Un foc que el cos de bombers tenen esperances d'estabilitzar totalment aquest dijous. Les últimes informacions apunten que el 90% del perímetre de l'incendi de Corbera d'Ebre està estabilitzat, mentre continuen concentrats en el cap actiu del foc, que s'ha deixat cremar i es vol confinar abans que arribi a la carretera TV-7333.

El cap de la regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, ha concretat que el 10% que queda actiu està dins «uns eixos de confinament» que a curt termini «no preocupen».

Tot i això, les hores que el foc ha estat actiu ja acumulen 300 hectàrees d'afectació per les flames. Un incendi que han vist ben a prop els veïns de Corbera d'Ebre que viuen en finques i, de moment, no han hagut de marxar de casa seva. 

Gran fumerada durant l'incendi forestal de Corbera d'Ebre
L'incendi de Corbera d'Ebre no ha causat fins aquest dijous al migdia danys personals ni materials de rellevància | Agents Rurals

Un incendi preocupant a les Terres de l'Ebre

L'incendi de Corbera d'Ebre no ha causat fins aquest dijous al migdia danys personals ni materials de rellevància. Tot i això, els veïns de masos propers a les flames van patir durant les primeres hores de foc. Un d'ells és Nick Shaw, que des de fa dos anys viu en una finca al terme municipal de Corbera d'Ebre.

Shaw es va assabentar de l'incendi per la presència dels helicòpters i inicialment no es va preocupar. Però de sobte va veure un foc prop de casa seva i va pensar «que potser hauria de marxar». «Sabia que podia córrer més ràpid que les flames, però amb un altre vent hauria vingut cap aquí», ha explicat a l'ACN.

El veí ha destacat la «molt bona punteria» dels helicòpters dels Bombers a l'hora de llençar aigua.

Shaw ha indicat que d'entrada no es va preocupar gaire, però amb el pas dels minuts va veure un parell de focus, un dels quals «pujava per la muntanya» i aleshores va tenir la sensació «que es podria estendre per molt terreny». «Va ser lent», ha concretat.

El veí només es va espantar quan va veure flames «davant de casa», però per sort «el vent les va contenir». D'origen britànic, és el primer incendi que Shaw pateix de tan a prop.

Durant aquest dijous al matí, per la zona afectada hi ha treballat camions i efectius que s'han desplaçat a través de diferents pistes forestals. Per via aèria, un helicòpter bombarder s'ha dedicat a atacar focus puntuals que li indicaven des del terra, mentre que una avioneta ha passat en un moment puntual per fer una descàrrega d'aigua.